«Στην πολιτική, η ωμή αλήθεια δεν είναι αρεστή», γράφει σε σημερινό του άρθρο στην εφημερίδα «Έθνος», ο Γιάννης Δατσέρης ο οποίος παραιτήθηκε από τη θέση του γραμματέα επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από τη δήλωσή του ότι το ΠΑΣΟΚ ήταν μια «φούσκα της μεταπολίτευσης».

 «Αναγνωρίζω ότι χρησιμοποίησα ένα τέχνασμα προσέλκυσης της προσοχής, μια \”χιεορβομβίδα λάμψης και κρότου\” και αγνόησα το κόστος», αναφέρει ο κ. Δατσέρης εξηγώντας τη δήλωσή του.

 Επιμένει ότι το κράτος επί των ημερών του ΠΑΣΟΚ, «με βραχύβιες εξαιρέσεις, έπαιρνε δανεικά και στην εποχή του \”Τσοβόλα, δώσ\’ τα όλα\” έκοβε χρήμα και τα έκανε αλόγιστες προσλήψεις στο Δημόσιο, προκλητικές αμοιβές στις ΔΕΚΟ, συντάξεις από τα σαράντα, ανεξέλεγκτα επιδόματα και επιδοτήσεις και εκτός Δημοσίου επέτρεπε προσοδοθηρικές πρακτικές κατά βάση μη παραγωγικών δραστηριοτήτων». Ο κ. Δατσέρης αναγνωρίζει πάντως ότι «το ΠΑΣΟΚ υπήρξε ο κύριος συντελεστής του διπλασιασμού του πλούτου της χώρας, της διεύρυνσης της πολιτικής δημοκρατίας, σφραγίστηκε από προσωπικότητες με μεγάλο ανάστημα…».

 Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η αναφορά του στη Νέα Δημοκρατία που «ακολούθησε με υστέρηση φάσης αναζητώντας το προφίλ του αντιΑνδρέα και αντιγράφοντας τα πρότυπα του αντιπάλου της». Σύμφωνα με τον κ. Δατσέρη, η ΝΔ «ακόμη και μέχρι τις τελευταίες εκλογές έδρασε ως διαμεσολαβητής. Το \”ισοδύναμα υπάρχουν\” είναι εντελώς αντίστοιχο του \”λεφτά υπάρχουν\”. Η φούσκα της ΝΔ μόλις τρύπησε».

 Ο κ. Δατσέρης που επισημαίνει ότι δεν είναι, ούτε σκοπεύει να γίνει πολιτικός αλλά αυτοπροσδιορίζεται ως «ενεργός πολίτης και στρατευμένος στη Δημοκρατική Παράταξη», εξαπολύει τα πυρά του και εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, των Ανεξάρτητων Ελλήνων και της Χρυσής Αυγής.

 Όπως γράφει στο άρθρο του, «οι παρατάξεις της μεταπολίτευσης ξεφουσκώνουν και τροφοδοτείται ο απροκάλυπτος λαϊκισμός. Φουσκώνουν τώρα, ο ΣΥΡΙΖΑ, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και κυρίως η Χρυσή Αυγή, κλείνοντας το μάτι στους πάντες και υπονοώντας ότι αν χρειαστεί θα ξανακόψουμε δραχμές. Θα αποτελέσουν τις τελευταίες φούσκες της μεταπολίτευσης και μάλιστα γεμάτες ήλιον».

 

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook