Άμεση ήταν η απάντηση του δημάρχου Ηρακλείου Γιάννη Κουράκη στη δήλωση Αυγενάκη την οποία δημοσίευσε πρώτο το flashnews.gr (δείτε εδώ) για την αντίδραση του πρώτου στις επικείμενες απολύσεις στους Ο.Τ.Α. 

Ο δήμαρχος Ηρακλείου, δεν κατονομάζει τον Ηρακλειώτη Βουλευτή, όπως άλλωστε έκανε και ο κ. Αυγενάκης στη δήλωση του, μιλώντας στην εκπομπή του ΣΚΑΙ και την Πόπη Τσαπανίδου. Συγκεκριμένα ο κ. Κουράκης αναφέρει:

« Είναι εύκολες οι αναφορές και κρίσεις στα ΜΜΕ από πολιτικά πρόσωπα, όταν δεν γνωρίζουν τη λειτουργία και τους πόρους την Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τάσσονται με ¨ελαφρά τη καρδία¨ υπέρ των απολύσεων, διότι όπως λένε στηρίζονται σε κρατικούς πόρους .

Θα ‘πρεπε να γνωρίζουν ότι οι πόροι των Ο.Τ.Α. προέρχονται από τα ανταποδοτικά τέλη, δηλαδή χρήματα των Δημοτών και τους Κεντρικούς Αυτοτελής Πόρους (ΚΑΠ) με τους οποίους καλύπτονται οι συνεχώς διευρυνόμενες αρμοδιότητες που τους μεταβιβάζονται από το Κράτος (άρθρο 102 παρ. 5 του Συντάγματος).

Υπενθυμίζεται ότι οι πόροι αυτοί από το 2009-2012 μειώθηκαν κατά 60%, παρά το γεγονός ότι από τις 1/1/2013 θα μεταβιβαστούν ΑΛΛΕΣ 200 αρμοδιότητες από το Κράτος στους Δήμους.

Πάντως αντί κάποιοι να προσφεύγουν σε μονολόγους χωρίς απάντηση τους καλούμε σε δημόσια συζήτηση ακόμα και στα Συλλογικά Όργανα (Δημοτικά Συμβούλια) για να ακουστούν οι απόψεις τους.

Εμείς ως Αυτοδιοίκηση με στάση ευθύνης απέναντι στην Κοινωνία και τους Εργαζόμενους, λέμε ¨ΟΧΙ ¨ στις απολύσεις. »

Μανόλης Αλεξάκης 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook