Συλλαλητήριο στην πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία στη Βουλή πραγματοποιούν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής κινητοποίησης ενάντια «στις καταστροφικές επιβαλλόμενες νεοφιλελεύθερες ευρωπαϊκές πολιτικές που εξοντώνουν λαούς και χώρες στο όνομα δήθεν της κρίσης και του χρέους».

Τα δύο συνδικάτα έχουν κηρύξει στάση εργασίας ώς τις 15:00 και μέχρι τότε θα μεταδίδονται μόνο ειδήσεις σχετικές με τις κινητοποιήσεις.

Λόγω της κινητοποίησης, είναι κλειστός από τις 12 το μεσημέρι ο σταθμός του Μετρό στο Σύνταγμα και οι συρμοί θα διέρχονται χωρίς στάση. Κανονικά λειτουργούν όλα τα Μέσα Σταθερής Τροχιάς (μετρό, ΗΣΑΠ, τραμ).

Στην κινητοποίηση συμμετέχουν δάσκαλοι, καθηγητές, καθώς και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών. Πάντως, τα δρομολόγια του σιδηροδρομικού άξονα Αθήνα - Θεσσαλονίκη - Αλεξανδρούπολη θα πραγματοποιηθούν κανονικά.

Στην ημέρα πανευρωπαϊκής δράσης θα συμμετάσχουν συνολικά 40 συνδικαλιστικές οργανώσεις από 23 ευρωπαϊκές χώρες, με διάφορες μορφές κινητοποιήσεων.

Στην Ισπανία και στην Πορτογαλία έχει εξαγγελθεί 24ωρη γενική απεργία, ενώ στάσεις εργασίας και συλλαλητήρια θα πραγματοποιηθούν στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες.

Newsroom ΔΟΛ