Δάνειο 700 εκατ. ευρώ με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου θα εκταμιεύσει εντός του Δεκεμβρίου στην Ελλάδα η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ).

Τα χρήματα αυτά μέσω των τραπεζών θα διοχετευθούν σε διάφορους τομείς της ελληνικής οικονομίας, όπως ενέργεια, μεταφορές, μικρομεσαίες επιχειρήσεις, κ.α…

Πρόκειται για την εκταμίευση μέρους της χρηματοδότησης που ήδη έχουν συμφωνήσει η ΕΤΕπ με φορείς του Ελληνικού Δημοσίου, αλλά και του ιδιωτικού τομέα.

Η εκταμίευση συμφωνήθηκε σήμερα σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Οικονομικών μεταξύ του υπουργού Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα, και του Αντιπροέδρου της ΕΤΕπ κ. Ντάριο Σκαναπιέκο. Η εκταμίευση θα καλύπτεται από την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου.

Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων ολοκληρώνει μια διαδικασία που ξεκίνησε τον περασμένο Ιούλιο οπότε λύθηκαν τα προβλήματα που εμπόδιζαν την εκταμίευση συμφωνηθέντων χρηματοδοτήσεων. Η προσπάθεια αυτή συνεχίστηκε τον Σεπτέμβριο με την υπογραφή του πρωτοκόλλου μεταξύ του υπουργείου Οικονομικών και της ΕΤΕπ.

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook