Διάρρηξη στα γραφεία του Αθλητικού Ομίλου "Κύδων Χανίων" σημειώθηκε το Σαββατοκύριακο.

Οι διαρρήκτες εισέβαλαν στο κτίριο που φιλοξενεί τα γραφεία του αθλητικού συλλόγου "Κύδων Χανίων" το Σαββατοκύριακο, αφού παραβίασαν πρώτα ένα παράθυρο.

Για φασιστικά και ναζιστικά σύμβολα με υπογραφές της Χρυσής Αυγής κάνουν λόγο οι άνθρωποι του συλλόγου ενώ την ίδια ώρα η "Χρυσή Αυγή" με ανακοίνωσή της διαψεύδει την οποιαδήποτε ανάμειξη με το γεγονός.

Πιο συγκεκριμένα

Η ανακοίνωση του Κύδωνα αναφέρει:

"Το Δ.Σ. του Α.Ο. Κύδων Χανίων καταδικάζει και καταγγέλλει τη διάρρηξη των γραφείων του συλλόγου από αγνώστους οι οποίοι βρόμισαν τα γραφεία του συλλόγου με φασιστικά σύμβολα με υπογραφές της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ και προέβησαν σε μικροκλοπές. Ο αθλητισμός υπηρετεί υψηλά ιδεώδη ανάμεσα στα οποία είναι η αξιοκρατία, η αλληλεγγύη, η ευγενής άμιλλα και ανάπτυξη φιλίας και ειρήνης με όλους τους λαούς. Αυτά τα ιδεώδη υπηρετούν οι αθλητές, προπονητές και παράγοντες του Α.Ο. Κύδων. Το να υπάρχουν σήμερα άτομα που αναπαράγουν φασιστικά σύμβολα πάνω σε αυτό το νησί που αντιστάθηκε στον ναζισμό, είναι μία πολύ θλιβερή διαπίστωση.

Θεωρούμε ότι είναι αποτέλεσμα της τεράστιας οικονομικής κρίσης και της κατάρρευσης ενός συστήματος αξιών που ως πρώτα θύματα έχουν την νεολαία του τόπου μας. Μιας νεολαίας που ασχολούμενη με τον αθλητισμό, τον πολιτισμό και τη μόρφωσή της, εκτονώνει δημιουργικά την νεανική της ορμή προς όφελος δικό της, αλλά και της ίδιας της χώρας μας. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν ήταν μία κατευθυνόμενη ενέργεια από το συγκεκριμένο κόμμα.
Θεωρούμε όμως ότι η διαπαιδαγώγηση που προσφέρει στη νεολαία με την άσκηση βίας ενάντια στους αδύναμους λόγω του χρώματος και της άθλιας οικονομικής τους κατάστασης, έχει ως φυσική προέκταση τη βία ενάντια σε ό,τι δεν τους ανήκει ιδεολογικά".

Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ξεκαθαρίζει ότι ουδεμία σχέση δεν έχει με αυτό το γεγονός. Θυμίζουμε ότι έχουμε πολλές φορές καταγγείλει προβοκάτσιες κατά του κινήματος μας από κύκλους που προσπαθούν να καλλιεργήσουν στην κοινή γνώμη ότι η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ δρα παραβατικά. Στην συγκεκριμένη περίπτωση οι προβοκάτορες θα έπρεπε να ήταν πιο προσεκτικοί διότι αφενός ο... "στόχος" τους (ο Α.Ο ΚΥΔΩΝ) δεν έχει καμία σχέση με την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ώστε να αποτελέσει "στόχο" μας και αφετέρου θα πρέπει οι προβοκάτορες να μάθουν να σχεδιάζουν σωστά τα... διάφορα σύμβολα!