Μετά την Πέμπτη αναμένεται η έκδοση της απόφασης από το ΣτΕ σχετικά με τα ασφαλιστικά μέτρα που έχει καταθέσει η εταιρεία ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ, κατά της ανάθεσης των έργων επέκτασης στο αεροδρόμιο «Ι. Δασκαλογιάννης» των Χανίων σε κυπριακή εταιρεία, οπότε και θα δοθεί το \”πράσινο\” φως για να ξεκινήσει το έργο.

Τα ασφαλιστικά μέτρα εκδικάστηκαν στο ΣτΕ τη Δευτέρα και όπως τόνισε στο Flashnews.gr ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής Χανίων της Ν.Δ. κ. Χρήστος Μαρκογιαννάκης, ο οποίος ήταν παρών στην ακροαματική διαδικασία, \”έχει δοθεί προθεσμία μέχρι την Πέμπτη στα δύο αντιβαλλόμενα μέρη να καταθέσουν τα υπομνήματα και νομιμοποιητικά έγγραφα που αφορούν στην υπόθεση\”.

Ο κ. Μαρκογιαννάκης τόνισε ότι πριν το πέρας αυτής της προθεσμίας το ΣτΕ δεν μπορεί να εκδώσει απόφαση ενώ για άλλη μια φορά τόνισε στο Flashnews.gr ότι \”σαν Χανιώτες δεν μας ενδιαφέρει ποιος θα είναι ο ανάδοχος αλλά να εκδοθεί η απόφαση και να ξεκινήσει σύντομα το έργο\”.

Υπενθυμίζεται ότι εκτός από τον κ. Μαρκογιαννάκη τη συνεδρίαση για την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων παρακολούθησαν ο Δήμαρχος Χανίων Μανώλης Σκουλάκης, ο πρώην Δήμαρχος Ν. Κυδωνίας κ. Μ. Σταματάκης και ο πρόεδρος των Ξενοδόχων Χανίων κ. Μ. Γιαννούλης.

Αξίζει να σημειωθεί πως το έργο της επέκτασης του αεροδρομίου Χανίων, προϋπολογισμού περίπου 100.000.000 ευρώ, είναι το μεγαλύτερο αναπτυξιακό έργο σε ολόκληρη την Κρήτη, και αναμένεται με την ολοκλήρωσή του να δώσει πνοή και ανάπτυξη στα Χανιά και το Ρέθυμνο.

Flashnews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook