Στις 27 Νοεμβρίου ο Αντώνης Σαμαράς επισκέπτεται το Κατάρ, με σκοπό να συζητήσει ο ίδιος – για πρώτη φορά ως πρωθυπουργός – “θέματα επενδυτικού ενδιαφέροντος”.

Η ημερομηνία δεν επελέγη τυχαία: Πλην απροόπτου, μία ημέρα νωρίτερα το Eurogroup θα έχει επικυρώσει την εκταμίευση της δόσης (ή των δόσεων…) στη χώρα. Με το ταξίδι λοιπόν ο κ. Σαμαράς θέλει να σηματοδοτήσει το τέλος ενός κύκλου που περιέλαβε τις πολύμηνες συζητήσεις γύρω από τα νέα μέτρα και την αποδέσμευση των δισεκατομμυρίων, για να δείξει ότι ανοίγει ο νέος που αφορά «στην ανάπτυξη».

Κατά τις πληροφορίες μάλιστα, το διπλωματικό του γραφείο βρίσκεται σε συζητήσεις με τη Μόσχα και το Πεκίνο ώστε να κλειστούν ανάλογα ραντεβού «το συντομότερο δυνατό».

Αυτό το tour (ή και αυτό…) είχε στο μυαλό του ο πρωθυπουργός όταν έλεγε στη Βουλή την Κυριακή, λίγο πριν ψηφισθεί ο προϋπολογισμός, «δεν θα περιμένω τις επενδύσεις, θα τις κυνηγήσω».

Ειδικά από το ταξιδι στο Κατάρ προσδοκά να αποδώσει «άμεσα και απτά αποτελέσματα» ώστε, συν τοις άλλοις, να σηματοδοτήσει το τέλος της ελληνικής απομόνωσης από τους ενδιαφερόμενους επενδυτές – κυρίως αποδείξει ότι η θέση της χώρας στην ευρωζώνη δεν τίθεται πια σε αμφισβήτηση.

Σύμφωνα με συνεργάτη του δε, οι συζητήσεις στη Ντόχα δεν θα γίνουν «από το μηδέν», αλλά στη βάση θεμάτων που είχαν ανοίξει από την κυβέρνηση Παπανδρέου… και παρέμειναν ανοικτά.

Εν αρχή… Hewlett-Packard

Εν αναμονή αυτών, το Μαξίμου δίνει τεράστια πολιτική και επικοινωνιακή σημασία στη χθεσινή συμφωνία που υπέγραψαν η Cosco, η Hewlett-Packard και η ΤραινΟΣΕ στον Πειραιά, η οποία καθιστά την Ελλάδα κύρια δίοδο για τη μεταφορά των προϊόντων της εταιρίας υπολογιστών σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Δεν είναι τυχαία η επιλογή του κ. Σαμαρά να παραστεί στην “τελετή” υπογραφής αυτής της συμφωνίας ανάμεσα στις τρεις πλευρές και να την χαρακτηρίσει “ψήφο εμπιστοσύνης στην Ελλάδα, στην προσπάθειά της για οικονομική ανάκαμψη”.

 

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook