Η πρεσβευτής των Ηνωμένων Πολιτειών στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, Σούζαν Ράις εξέφρασε την πλήρη υποστήριξη της χώρας της προς το Ισραήλ για τις επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας. Η Ράις υποστήριξε ένθερμα την στρατιωτική απάντηση του Ισραήλ για τις επιθέσεις της Χαμάς κατά του ισραηλινού εδάφους, κατά τη διάρκεια της έκτακτης συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας στη Νέα Υόρκη το βράδυ της Τετάρτης.

«Τίποτε δεν δικαιολογεί τη βία που προέρχεται από τη Χαμάς και άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις εναντίον του ισραηλινού λαού» είπε η Σούζαν Ράις. Αντίθετα, οι εκπρόσωποι των αραβικών χωρών στον ΟΗΕ ζήτησαν από το Συμβούλιο Ασφαλείας να καταδικάσει το Ισραήλ.

Έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας για τη Γάζα, κεκλεισμένων των θυρών

Έκτακτη συνεδρίαση κεκλεισμένων των θυρών πραγματοποιεί το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών, στην οποία συζητείται η έκρηξη της βίας μεταξύ Παλαιστινίων και Ισραηλινών και οι διαδοχικές επιδρομές του ισραηλινού στρατού κατά της Λωρίδας της Γάζας, ανέφερε, μέσω twitter, η γαλλική αντιπροσωπεία στον ΟΗΕ.

Η συζήτηση διεξάγεται ενώ το Ισραήλ απειλεί με ευρύτατη επίθεση στον παλαιστινιακό θύλακα της Λωρίδας της Γάζας, ώστε να ανακοπεί η εκτόξευση ρουκετών προς τα ισραηλινά εδάφη από τους μαχητές της Χαμάς.

 

protothema.gr