Επεισοδιακή ήταν η έναρξη των εκδηλέσων του εορτασμού για την 39η επέτειο του Πολυτεχνείου, αφού ένας φοιτητής -μέλος της ΠΑΣΠ- δέχθηκε επίθεση από αντίπαλες παρατάξεις με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του.

Από το σημείο πέρασε ιδιωτικό ασθενοφόρο, άνδρες του οποίου παρείχαν τις πρώτες βοήθειες στον νεαρό.

Οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου ξεκινούν από σήμερα, Πέμπτη, με καταθέσεις στεφανιών στο χώρο του Ιδρύματος στην οδό Πατησίων, ενώ το μεσημέρι, οι διοργανωτές των εκδηλώσεων θα δώσουν συνέντευξη Τύπου για το πρόγραμμα που θα αναπτυχθεί κατά το τριήμερο στο χώρο του Πολυτεχνείου.

Οι πανεπιστημιακές σχολές του κέντρου της Αθήνας έκλεισαν από το βράδυ της Τετάρτης και θα παραμείνουν κλειστές ως το τέλος της πορείας το Σάββατο το βράδυ 17 Νοεμβρίου, που ολοκληρώνονται οι εκδηλώσεις της επετείου.

Να σημειωθεί ότι οι πύλες του Ιδρύματος θα ανοίγουν το πρωί και θα κλείνουν κάθε βράδυ. Μέσα στο χώρο θα παραμένουν για περιφρούρηση φοιτητές, καθηγητές και εργαζόμενοι του Πολυτεχνείου.

Ήδη ισχύουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή του Πολυτεχνείου στην οδό Πατησίων, ενώ επί ποδός βρίσκεται η ακαδημαϊκή κοινότητα για την περιφρούρηση των εκδηλώσεων καθ΄όλη τη διάρκεια του τριημέρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι διοργανωτές μελετούν το ενδεχόμενο να οργανώσουν μέσα στο χώρο του Πολυτεχνείου πρωτότυπες εκδηλώσεις μνήμης, εκτός από τις καθιερωμένες εκθέσεις και ομιλίες.

Ο εορτασμός του Πολυτεχνείου θα γίνει την Παρασκευή στην πλειοψηφία των σχολείων, όπου επίσης οργανώνονται εκδηλώσεις για τη σημασία και το νόημα της επετείου.

 

protothema.gr