Έως και ένα εκατομμύριο άνθρωποι ενδέχεται να έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους στην Ακτή Ελεφαντοστού φοβούμενοι το ξέσπασμα ενός εμφυλίου πολέμου, ανακοίνωσε σήμερα η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) ανεβάζοντας κατά πολύ προς τα πάνω προηγούμενο απολογισμό της.

\”Όλο και μεγαλύτερη ανασφάλεια επικρατεί στο Αμπιτζάν στην Ακτή Ελεφαντοστού και βλέπουμε μια αιφνίδια αύξηση των εκτοπισμών\”, δήλωσε η εκπρόσωπος της Αρμοστείας Μελίσα Φλέμινγκ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Γενεύη.

\”Ο μαζικός εκτοπισμός στο Αμπιτζάν και αλλού έχει πυροδοτηθεί από τους φόβους για έναν γενικευμένο πόλεμο\”, σημείωσε.

Παράλληλα το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ αποφάσισε σήμερα να δημιουργήσει μια ανεξάρτητη διεθνή επιτροπή έρευνας για τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που έχουν διαπραχθεί στην Ακτή Ελεφαντοστού από τις προεδρικές εκλογές που διεξήχθησαν στα τέλη Νοεμβρίου του 2010 στη χώρα.

Την ίδια ώρα η κυβέρνηση του απερχόμενου προέδρου Λοράν Γκμπάγκμπο ανακοίνωσε σήμερα ότι \”η βία\” συνιστά έναν \”δρόμο χωρίς έξοδο\” για την επίλυση της κρίσης μετά τις εκλογές στην Ακτή Ελεφαντοστού και κάλεσε εκ νέου για έναν διάλογο μεταξύ των αντίπαλων πλευρών.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook