Η υπόσχεση της Χαμάς, της ηγετικής παλαιστινιακής οργάνωσης που «λύγισε» υπό το βάρος του νέου για τη δολοφονία του ανώτατου στρατιωτικού διοικητή της, Αχμέντ Αλ-Τζααμπάρι, για αντίποινα, έγινε πράξη.

Περισσότερες από 200 ρουκέτες από τη Γάζα έπληξαν νωρίτερα την Πέμπτη πόλεις του νοτίου Ισραήλ, ανάμεσα τους τις Ασντόντ, Ασκελόν, Μπερ Σεβά, Εσκόλ και Κιριάτ Μαλαχί.

Πληροφορίες μιλούν για τρεις νεκρούς, ανάμεσά τους και ένα νήπιο, αλλά και πολλούς τραυματίες.

Το δίκτυο Al Jazeera αναφέρει πως οι αρχές του Ισραήλ ανέφεραν πως 27 από τις ρουκέτες καταρρίφθηκαν από το ισραηλινό αντιπυραυλικό σύστημα (Iron Dome).

Στο πλευρό της Χαμάς -και συγκεκριμένα των Ταξιαρχιών Ezzedine al-Qassam (η ένοπλη ομάδα της Χαμάς, διοικητής της οποίας ήταν ο Τζααμπαρί)- η «αδελφή» οργάνωση Ισλαμική Τζιχάντ, αλλά και άλλες ένοπλες ομάδες που δρουν στα παλαιστινιακά εδάφη και υπόσχονται εκδίκηση.

Τύμπανα πολέμου ηχούν και στο Τελ Αβίβ. Πρώτος ο Ισραηλινός πρωθυπουργός προειδοποίησε πριν από τέσσερις ημέρες πως η χώρα του είναι «έτοιμη για κλιμάκωση» σε απάντηση της αναζωπύρωσης της βίας κατά μήκος των συνόρων με τη Λωρίδα της Γάζας.

«Ο κόσμος οφείλει να κατανοήσει πως το Ισραήλ δεν θα παραμείνει χωρίς να αντιδράσει απέναντι στις προσπάθειες να μας επιτεθούν. Εμείς είμαστε έτοιμοι για κλιμάκωση και ένταση των επιχειρήσεών μαςς» τόνισε ο Νετανιάχου.

 

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook