Νέα στοιχεία για το ροζ σκάνδαλο που πλήττει τις ΗΠΑ έρχονται στο φως της δημοσιότητας, φέρνοντας σε δύσκολη θέση τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα, καθώς τον εμφανίζουν να προσπαθεί να… σκεπάσει την υπόθεση Πετρέους.

Λίγες ώρες πριν την πολυαναμενόμενη κατάθεση στο Κογκρέσο του πρώην διευθυντή της CIA, στρατηγού Πετρέους για τα γεγονότα στη Βεγγάζη, το πρακτορείο Ρόιτερς, επικαλούμενο ανώτατους αξιωματούχους των ΗΠΑ, αποκαλύπτει ότι ο υπολογιστής της βιογράφου του στρατηγού, με την οποία είχε ανάρμοστη σχέση, διέθετε διαβαθμισμένα έγγραφα των ΗΠΑ.

Αν ισχύει κάτι τέτοιο, τότε ο πλανητάρχης βρίσκεται εκτεθειμένος απέναντι στον αμερικανικό λαό αφού χτες, στην πρώτη του συνέντευξη Τύπου μετά την επανεκλογή του στον Λευκό Οίκο, έσπευσε να διαβεβαιώσει τους πολίτες ότι για την ώρα δεν έχει ενδείξεις ότι διέρρευσαν απόρρητες πληροφορίες οι οποίες θα μπορούσαν να πλήξουν την εθνική ασφάλεια.

Οι αξιωματούχοι εθνικής ασφαλείας των ΗΠΑ που έδωσαν αυτές τις πληροφορίες υποστηρίζουν ότι ο υπολογιστής που είχε στην διάθεσή της η ερωμένη και εντυπωσιακή βιογράφος του Πετρέους, Πόλα Μπρόντγουελ εμπεριείχε διαβαθμισμένα έγγραφα τα οποία θα έπρεπε να έπρεπε να είχαν αποθηκευτεί κάτω από συνθήκες μεγαλύτερης ασφάλειας.

Οι Αμερικανοί αξιωματούχοι μίλησαν υπό καθεστώς ανωνυμίας διότι, όπως υποστήριξαν, δεν είναι εξουσιοδοτημένοι να μιλούν δημοσίως.

Οι ίδιοι πάντως, επισήμαναν  πως πρόκειται για μεγάλο όγκο απόρρητων εγγράφων γι΄ αυτό και θα πρέπει να συνεχιστεί η έρευνα προκειμένου να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση. 

 

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook