Σε μια σπουδαία κίνηση προχωρά η ΠΑΕ ΟΦΗ, η οποία στο περιθώριο του αγώνα με τον Λεβαδειακό θα τιμήσει το Χάιμε Βέρα. Ένας από τους πιο μεγάλους παίκτες που φόρεσαν ποτέ την φανέλα της ομάδας, ο Χιλιανός μέσος που τώρα είναι συνεργάτης του Χόρχε Μπόργκι, ομοσπονδιακού τεχνικού της Εθνικής Ομάδας της Χιλής, βρίσκεται με την Εθνική ομάδα της χώρας του στην Ελβετία.

Σήμερα επικοινώνησε μαζί του ο πρόεδρος της ΠΑΕ Μάνθος Πουλινάκης και του έκανε την σχετική πρόσκληση την οποία ο Βέρα, σε άπταιστα Ελληνικά, αποδέχτηκε με χαρά και συγκίνηση.

Ο Βέρα θα επιστρέψει στο Ηράκλειο μετά από 20 χρόνια, και πιο συγκεκριμένα από το 1992 που έφυγε από τον ΟΦΗ.

Ο Χιλιανός άλλοτε μεσοεπιθετικός της Κόλο Κόλο και νυν προπονητής αγωνίστηκε στην ομάδα μας από το 1987 ως το 1992, έπαιξε συνολικά 112 παιχνίδια και πέτυχε 23 τέρματα. Μετά τον ΟΦΗ, έπαιξε στην Κομπρελόα (Χιλή) και στη Μονάρκας Μορελία (Μεξικό) ως το 1996, όταν κι αποσύρθηκε.

Εργάστηκε έπειτα ως προπονητής στις ακαδημίες της Κόλο Κόλο, ενώ υπήρξε και βοηθός προπονητή της ομάδας, δίπλα στον Χάιμε Πισάρο. Μαζί, κατέκτησαν την Κλαουσούρα του 2002!

Το 1984, ο Χάιμε Βέρα αγωνίστηκε με την ολυμπιακή ομάδα της Χιλής στους Αγώνες του Λος Άντζελες. Επίσης, ήταν στην αποστολή της εθνικής ομάδας για τα Κόπα Αμέρικα των ετών 1987, 1989 και 1991.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook