Η τρίτη Κυριακή του Νοεμβρίου κάθε χρόνο έχει καθιερωθεί ως παγκόσμια μέρα μνήμης για τα θύματα τροχαίων ατυχημάτων. Αυτή η μέρα φέτος είναι η ερχόμενη Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012 και η Περιφέρεια Κρήτης στην μνήμης των θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων, διοργάνωσε ανά νομό μια σειρά εκδηλώσεως και ανακοίνωσε το πρόγραμμα της

ΗΡΑΚΛΕΙΟ
10:00 Επιμνημόσυνη δέηση στον Ιερό Ναό του Αγίου Τίτου, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Κ. Ειρηναίου.

10:30 έως 11:30 Προβολή εκπομπής «Πρωταγωνιστές» του Σταύρου Θεοδωράκη με θέμα τα τροχαία δυστυχήματα στην αίθουσα «Καστελάκη» του Επιμελητηρίου Ηρακλείου.

11:30 και καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας διανομή ενημερωτικού υλικού σε διάφορα σημεία της πόλης.

17:30 με 19:00 Άναμμα κεριών στην πλατεία Ελευθερίας με τη συμμετοχή της Μικτής Παιδικής Νεανικής Χορωδίας Π. Ε. Ηρακλείου. Συνολικά θα ανάψουν 352 κεριά όσα και τα θύματα της ασφάλτου στην Κρήτη από την 1-1-2009.

ΛΑΣΙΘΙ
Διανομή Υλικού (αφίσες – αυτοκόλλητα) από τους εμπλεκόμενους φορείς σε Άγιο Νικόλαο Σητεία και Ιεράπετρα, με τη συμμετοχή της Τροχαίας Λασιθίου, του Τομέα Σαμαρειτών Αγίου Νικολάου και Ιεράπετρας και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εκπαιδευτών Οδήγησης – Σωματείο Λασιθίου.

ΡΕΘΥΜΝΟ
Διανομή Υλικού (αφίσες – αυτοκόλλητα) από τους εμπλεκόμενους φορείς στην πόλη του Ρεθύμνου.

Παράλληλα, επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα των τροχαίων ατυχημάτων θα γίνει στον Ιερό Ναό του Αγίου Χαραλάμπους στου Γάλλου με την Πρωτοβουλία Πολιτών Ρεθύμνου για την Πρόληψη των Τροχαίων Ατυχημάτων και την προώθηση της Οδικής Ασφάλειας – «Τροχοπρόληψη».

Την ίδια μέρα μετά τις 11.00’, μέλη της Πρωτοβουλίας Ρεθύμνου και του Τομέα Σαμαρειτών Ρεθύμνου, ξεκινάνε τη διανομή του ενημερωτικού υλικού στην πλατεία του Αγνώστου Στρατιώτη, η οποία θα συνεχιστεί σε διάφορα σημεία με τη συμβολή της Τροχαίας Ρεθύμνου και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εκπαιδευτών Οδήγησης – Σωματείο Ρεθύμνου.

ΧΑΝΙΑ
Διανομή Υλικού (αφίσες – αυτοκόλλητα) από τους εμπλεκόμενους φορείς στην πόλη των Χανίων.

Το ενημερωτικό υλικό (αφίσες – αυτοκόλλητα) της Περιφέρειας Κρήτης θα διανεμηθεί στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που προγραμματίζει ο Σύλλογος Αρωγής & Αλληλεγγύης Οικογενειών Θυμάτων Τροχαίων Δυστυχημάτων Περιφέρειας Κρήτης «Άγιος Χριστόφορος» – Πάρκο τροχαίων δυστυχημάτων Ν. Χανίων «Χρήστος Πολέντας» την 18η και 19η Νοεμβρίου.

Επίσης το ενημερωτικό υλικό θα διανέμεται κατά τη διάρκεια σχετικών εκδηλώσεων σε διάφορά σημεία από την Τροχαία Χανίων, τον Σύλλογο ΠΡΟ.Τ.Α. Χανίων, τον Τομέα Σαμαρειτών Χανίων και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εκπαιδευτών Οδήγησης – Σωματείο Χανίων.

Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι σημαντική θα είναι παράλληλα σε επίπεδο Κρήτης η συμβολή της Τροχαίας ΒΟΑΚ και του Πυροσβεστικού Σώματος.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook