Κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους απεύθυνε με ανακοίνωση του το ΕΚΗ προκειμένου να πάρουν μαζικά μέρος στις εκδηλώσεις μνήμης και τιμής του αγώνα του πολυτεχνείου.

«Οι εργαζόμενοι κρατούσαν και κρατούν ζωντανό το αγωνιστικό μήνυμα του Νοέμβρη του ‘ 73 όταν η λαϊκή οργή για την 7χρονη τυραννία βάφτηκε με το αίμα των πρωτοπόρων φοιτητών και των εργαζομένων.

Ο αγώνας και τα αιτήματα του Νοέμβρη του ‘73 είναι σήμερα απαιτητά όσο καμία άλλη φορά.
Παιδεία , υγεία , δουλειά, κοινωνική δικαιοσύνη και αλληλεγγύη αποτελούν διαχρονικά αιτήματα της Ελληνικής Κοινωνίας.

Η ανεργία, τα μέτρα λιτότητας, οι περικοπές οι ανατροπές σε εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, οι εντολές και απαιτήσεις των Βρυξελλών και των οικονομικά ισχυρών, βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη γι’ αυτό και το αίτημα για “ΨΩΜΙ- ΠΑΙΔΕΙΑ- ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ” καθίσταται διαχρονικό γιατί 1,5 εκατομμύριο άνεργοι – συνάδελφοί μας αγωνιούν μέσα στη φτώχεια για ένα κομμάτι ψωμί, 

γιατί τα παιδιά μας στερούνται πραγματικής παιδείας σε όλα τα επίπεδα, λόγω των δραματικών περικοπών

γιατί η Ελευθερία πνίγεται μέσα από Νόμους – Μνημόνια των 750 σελίδων και του ενός άρθρου που ψηφίζονται με εκβιαστικά διλήμματα και μεθοδεύσεις, υποβαθμίζοντας έτσι το ρόλο του Κοινοβουλίου.

Λέμε στους νεκρούς μας της περιόδου 1967 – 1974, λέμε στους αγωνιστές του Πολυτεχνείου, ότι με Πίστη, Ενότητα και Αλληλεγγύη κρατάμε την άκρη του νήματος των Αγώνων τους και τους συνεχίζουμε μέχρι τη δικαίωση των οραμάτων του λαού μας.

Τιμώντας τον αγώνα και την επέτειο του Πολυτεχνείου, υπερασπίζουμε και διεκδικούμε τα κοινωνικά και εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων.
΄Ολοι εμείς θα συνεχίσουμε και θα εντείνουμε τους κοινωνικούς και συνδικαλιστικούς αγώνες για την προστασία και διεύρυνση των δημοκρατικών ελευθεριών και δικαιωμάτων, σύμφωνα με τους στόχους και τα οράματα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να πάρουν μαζικά μέρος στις εκδηλώσεις μνήμης και τιμής του αγώνα του πολυτεχνείου.»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook