Σημαντική προτίμηση φέρεται να δείχνουν ιδιώτες επενδυτές στο λιμάνι του Ηράκλειου γεγονός που επιβεβαιώθηκε και δια στόματος του υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Κωστής Μουσουρούλης.

Πιο συγκεκριμένα το ΤΑΙΠΕΔ έχει καταρτίσει λίστα με 56 συνολικά υπηρεσίες που μπορούν να προσφέρουν τα λιμάνια της χώρας μας. Σε μία ειδική φόρμα όπου αναφέρονται αναλυτικά οι υπηρεσίες αυτές και δίπλα υπάρχει το κάθε λιμάνι «τσεκάρονται» και καταγράφονται οι ιδιώτες επενδυτές που δείχνουν ενδιαφέρον γι\’ αυτές.

Συμφωνα λοιπόν με τα όσα αποκάλυψε ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Κωστής Μουσουρούλης, οι ιδιώτες έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για 12 από τις 56 συνολικά υπηρεσίες και για διάφορα μεγάλα λιμάνια.

Οι υπηρεσίες αφορούν, μεταξύ άλλων, τους Σταθμούς Εμπορευματοκιβωτίων, car terminal, κρουαζιέρα, ναυπηγοεπισκευές, μαρίνες, real estate, συγκομιδή σκουπιδιών και καταλοίπων, καθώς και την ηλεκτροδότηση λιμανιών.

Σε πρώτη γραμμή επενδυτικού ενδιαφέροντος βρίσκονται το λιμάνι του Πειραιά και για τις 12 υπηρεσίες, της Θεσσαλονίκης για τον Σ.ΕΜΠΟ., την κρουαζιέρα και το car terminal της Κέρκυρας για την κρουαζιέρα όπως και το λιμάνι του Κατάκολου και το Ηράκλειο.

Με αφορμή το παραπάνω γεγονός ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Κωστής Μουσουρούλης τόνισε: «Πρέπει να υπάρξει νομοθετικό πλαίσιο που θα προηγείται του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων από το ΤΑΙΠΕΔ. Πάνω στο νομικό αυτό πλαίσιο θα βασιστούμε.

Μη νομίζετε ότι θα υπάρξει ενδιαφέρον για όλα τα λιμάνια» επισήμανε ο υπουργός και προσέθεσε: «Όπου δεν καταστεί δυνατή η προσέλκυση επενδυτή τις εμπορικές δραστηριότητες θα τις διασφαλίζουν οι διοικητικές αρχές του κάθε λιμανιού».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook