Συνάντηση με το Προεδρείο του Συλλόγου Παραδοσιακών Αποσταγματοποιών Τσικουδιάς Ν. Ηρακλείου Κρήτης είχε σήμερα ο Βουλευτή Ηρακλείου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Λευτέρης Αυγενάκης,

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με αφορμή την αλλαγή της ισχύουσας νομοθεσίας με το Προεδρείο του Συλλόγου να τονίζει στον Βουλευτή Ηρακλείου ότι:

«Ο Σύλλογος μας έχει κατά καιρούς προτείνει διάφορα μέτρα τα οποία εφόσον υιοθετηθούν μπορούν να βελτιώσουν σημαντικά τόσο στην διαδικασία της παραγωγής τσικουδιάς και τσίπουρου όσο και τον αποδιδόμενο φόρο, χωρίς ταυτόχρονα να οδηγούν στην κατακόρυφη αύξηση της τιμής του παραδοσιακού προϊόντος της τσικουδιάς.

Αντίθετα, η υιοθέτηση των προτάσεων των ποτοποιών και εισαγωγέων ποτών θα αυξήσει υπερβολικά την τιμή της τσικουδιάς παρεμβάλλοντας έναν ή περισσότερους «μεσάζοντες». Μια τέτοια αύξηση της τιμής θα προκαλέσει κατακόρυφη μείωση της ζήτησης και επομένως μείωση των φορολογικών εσόδων από την παραγωγή και εμπορεία της τσικουδιάς».

Παράλληλα με πρωτοβουλία του Βουλευτή Ηρακλείου, κ. Λευτέρη Αυγενάκη και ενόψει του νέου φορολογικού Νομοσχεδίου προγραμματίστηκε συνάντηση με τον Υφυπουργό Οικονομικών, κ. Γιώργο Μαυραγάνη την Τετάρτη 21-11-2012