Ένας Κρητικός Ακαδημαϊκός με καταγωγή από τα Χανιά, αποτελεί από σήμερα Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της «Κοινωνίας της Πληροφορίας», μετά και την σχετική απόφαση του αρμόδιου Υφυπουργού Μ. Βολουδάκη (δείτε εδώ).

Πρόκειται για τον Καθηγητή Μίνω Γαροφαλάκη ο οποίος είναι Πρόεδρος στο Τμ. Ηλεκτρονικών Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πολυτεχνείου Κρήτης και Διευθυντής του Εργαστηρίου Τεχνολογίας Συστημάτων Λογισμικού και Δικτυακών Εφαρμογών (softNet).

Οι σπουδές του ξεκίνησαν στο Πολυτεχνείο Πατρών, στις ΗΠΑ απέκτησε Διδακτορικό Δίπλωμα στην Επιστήμη των Υπολογιστών, ενώ αρθρογραφεί σε μεγάλα διεθνή επιστημονικά περιοδικά στον τομέα του.

Πρόσφατα μάλιστα είχε και μία μεγάλη τιμητική διακρίση:

Αποτελεί έναν από τους 54 επιστήμονες από όλο τον κόσμο, οι οποίοι ανακηρύχθηκαν Διακεκριμένοι Επιστήμονες από το διεθνή οργανισμό ACM (Association for Computing Machinery), ο οποίος τους τίμησε "για την ατομική τους συνεισφορά στην επιστήμη των υπολογιστών, η οποία προωθεί την καινοτομία και ευνοεί την οικονομική ανταγωνιστικότητα. Οι Διακεκριμένοι Επιστήμονες τιμήθηκαν για τα σημαντικά βήματα προόδου που πραγματοποίησαν στην επιστήμη των υπολογιστών, τα οποία έχουν επηρεάσει καίρια την εξέλιξη μιας ευρείας γκάμας δραστηριοτήτων του ανθρώπου. Το βραβείο του Διακεκριμένου Επιστήμονα (Distinguished Scientist) έχει δοθεί σε 218 επιστήμονες συνολικά από το 2006 μέχρι σήμερα και αυτή είναι η 2η φορά που απονέμεται σε Έλληνα επιστήμονα.

Δείτε το πλήρες Βιογραφικό του στην σχετική ιστοσελίδα του Πολυτεχνείου Κρήτης εδώ.