Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας θα γίνει και εφέτος ο εορτασμός για την 39η επέτειο του Πολυτεχνείου. Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν από την Πέμπτη με καταθέσεις στεφανιών στον χώρο του Ιδρύματος στην οδό Πατησίων.

Οι πανεπιστημιακές σχολές του κέντρου της Αθήνας έκλεισαν από το βράδυ της Τετάρτης και θα παραμείνουν κλειστές ως το τέλος της πορείας το Σάββατο το βράδυ όπου ολοκληρώνονται και οι εκδηλώσεις της επετείου.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος μέσα στο χώρο θα παραμένουν για περιφρούρηση φοιτητές, καθηγητές και εργαζόμενοι.

Ήδη ισχύουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή του Πολυτεχνείου στην οδό Πατησίων, ενώ επί ποδός βρίσκεται η ακαδημαϊκή κοινότητα για την περιφρούρηση των εκδηλώσεων καθ΄όλη τη διάρκεια του τριημέρου.

Οι διοργανωτές μελετούν το ενδεχόμενο να οργανώσουν μέσα στον χώρο του Πολυτεχνείου πρωτότυπες εκδηλώσεις μνήμης, εκτός από τις καθιερωμένες εκθέσεις και ομιλίες.

Ο εορτασμός του Πολυτεχνείου θα γίνει την Παρασκευή στην πλειοψηφία των σχολείων, όπου επίσης οργανώνονται εκδηλώσεις για τη σημασία και το νόημα της επετείου.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Εκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις έχουν τεθεί σε ισχύ από την Πέμπτη μέχρι και το Σάββατο. Ανήμερα της επετείου οι ρυθμίσεις θα επεκταθούν σταδιακά στην ευρύτερη περιοχή του Κέντρου, που περικλείεται από τις: Λεωφ. Αλεξάνδρας, Πατησίων, Σταδίου, Βασ. Σοφίας, καθώς και τις παράλληλες και καθέτους αυτών.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιούνται σταδιακά και ανάλογα με τις παρουσιαζόμενες κυκλοφοριακές συνθήκες.

Σύμφωνα με Απόφαση του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών (ΟΑΣΑ), θα πραγματοποιηθούν τροποποιήσεις στα δρομολόγια και τις στάσεις των συγκοινωνιακών μέσων (λεωφορεία-τρόλεϊ).

Από τη Διεύθυνσή Τροχαίας Αττικής σχεδιάστηκαν και θα ληφθούν μέτρα διευκόλυνσης της κυκλοφορίας στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας.

Οι οδηγοί μέχρι και το Σάββατο θα πρέπει να αποφύγουν την κίνηση και στάθμευση των οχημάτων τους στους χώρους των εκδηλώσεων, της διαδρομής της πορείας και γύρω από την πρεσβεία των ΗΠΑ, καθώς και στην ευρύτερη περιοχή του Κέντρου.

 

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook