Η Κόζγουεϊ Μπέι, στο νησί του Χονγκ Κονγκ, είναι πλέον η πιο ακριβή εμπορική συνοικία του κόσμου, καθώς πήρε την πρώτη θέση από την 5η Λεωφόρο της Νέας Υόρκης, για πρώτη φορά εδώ και 11 χρόνια, σύμφωνα με μια μελέτη του εξειδικευμένου γραφείου μελετών Cushman και Wakefield.

«Στην κορυφή της φετινής κατάταξης βρίσκεται το Χονγκ Κονγκ» αναφέρει το γραφείο σε ανακοίνωσή του. «Παρά την οικονομική επιβράδυνση , οι διανομείς εξακολουθούν να θεωρούν αυτή την αγορά ως την ιδεώδη πύλη εισόδου στην ηπειρωτική Κίνα».

Από την άλλη, η Ερμού, η οποία μέχρι πριν από μερικά χρόνια βρισκόταν στην πρώτη δεκάδα, υποχώρησε κατά επτά θέσεις, με την κάμψη των ενοικίων της να διαμορφώνεται σε 15,4% κατά μέσο όρο. Η κάμψη των ενοικίων εμπορικών καταστημάτων ως αποτέλεσμα της μειωμένης κατανάλωσης και της οικονομικής κρίσης έχει πλέον ωθήσει την οδό Ερμού σε πτώση πολλών θέσεων στην κατάταξη των ακριβότερων εμπορικών δρόμων παγκοσμίως, με βάση τις τιμές ενοικίασης.

Η λεωφόρος Σανζ-Ελιζέ στο Παρίσι κατατάσσεται πλέον τρίτη στην παγκόσμια κατάταξη, ενώ ήταν 5η το 2011.

Μετά τις τρεις πρώτες θέσεις, ακολουθεί η Γκίνζα (Τόκιο) και μετά η Πιτ Στριτ Μολ (Σίδνεϊ) και η Νιού Μποντ Στριτ (Λονδίνο).

 

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook