«Δεν τα έγραψα εγώ τα μέτρα, άλλοι τα έγραψαν», δήλωσε ο Αντώνης Ρουπακιώτης, ως απάντηση στον Μάκη Βορίδη που του απηύθυνε το λόγο, λέγοντας: «Εγώ αν και δικηγόρος, ψήφισα διατάξεις που αφορούν δικηγόρους και τις οποίες εισηγηθήκατε εσείς. Με φέρνετε σε αμηχανία».

 Μιλώντας στο πρωινό του Αντ1 και στον Γιώργο Παπαδάκη, ο υπουργός Δικαιοσύνης είπε χαρακτηριστικά: «Κατάπια την απρέπεια και ψήφισα ό,τι μου επιβλήθηκε», ενώ αναφέρθηκε και στο ζήτημα που δημιουργήθηκε με την υπογραφή του στο τρίτο μνημόνιο.

 «Υπέγραψα επειδή τελικά πίστευα ότι είναι η τελευταία φορά που θα επιβληθούν αυτά τα σκληρότατα μέτρα για να μείνουμε στη ζώνη του ευρώ. Αυτό που υπέγραψα δεν τα έγραψα εγώ και δεν ντρέπομαι να το πω, άλλοι τα γράψανε», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ρουπακιώτης.

Και πρόσθεσε: «Επειδή όμως πίστεψα ότι έχω πολιτική ευθύνη να μη δημιουργήσω την τελευταία ημέρα, διότι μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας μας λέγανε ότι θα τροποποιηθούν αυτά που επιβλήθηκαν, γι’ αυτό και καθυστέρησα να υπογράψω. Είπα, έχω δικαίωμα να μην υπογράψω και να δημιουργήσω πολιτικό πρόβλημα το απόγευμα της Δευτέρας χάρη μια απρέπειας που διαπράχθηκε; Ε, λοιπόν κατάπια την απρέπεια, υπέγραψα το σύνολο των ρυθμίσεων, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι εκείνοι που ενδιαφέρονται ή εκείνους που αφορούν δεν αγωνίζονται για το καλύτερο».
http://topontiki.gr