Ψύχραιμη στάση τηρεί ο Γερμανός πρόξενος, παρά την επίθεση που δέχθηκε από εργαζόμενους στους Δήμους την Πέμπτη, στη ΔΕΘ. Ο Βόλφγκανγκ Χέλσερ Ομπερμάιερ σημειώνει ότι η δύσκολη συγκυρία δίνει τη δυνατότητα να εξηγηθούν καλύτερα ορισμένα θέματα και να γίνουν αντιληπτά και από τις δύο πλευρές. Εκφράζει, δε, την άποψη ότι δεν είναι οι άνθρωποι στην Ελλάδα αναποτελεσματικοί, αλλά το σύστημα που δεν τους επιτρέπει να αναπτύξουν τις δραστηριότητες που θα ήθελαν.

Μιλώντας στο Έθνος, ο Γερμανός πρόξενος δήλωσε σχετικά με τους Έλληνες: «Προσωπικά είμαι εντυπωσιασμένος από την ενέργεια που κρύβουν μέσα τους οι Ελληνες. Βρίσκω πολλές φορές όμως ανθρώπους που, ενώ έχουν και την ενέργεια και τη θέληση, δεν έχουν το κατάλληλο πλαίσιο για να αναπτύξουν τις δραστηριότητες που θα ήθελαν. Στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μου θα ήθελα να συμβάλω ώστε αυτό να διορθωθεί».

Ερωτηθείς εάν αυτό ήθελε να πει και ο κ. Φούχτελ, απαντά: «Δεν θέλω να ερμηνεύσω τον κ. Φούχτελ. Αν ρωτάτε τη δική μου γνώμη, δεν είναι αναποτελεσματικοί οι άνθρωποι, αλλά το σύστημα δεν είναι αρκετά αποτελεσματικό. Το βλέπει κανείς με τους Ελληνες που είναι στη Γερμανία. Τι σημαντικές θέσεις κατέχουν οι περισσότεροι και τι δραστηριότητες αναπτύσσουν, πόσο προοδεύουν. Αυτό είναι το καλύτερο παράδειγμα.

»Γι\’ αυτό, με εκδηλώσεις τέτοιου είδους [Ελληνογερμανική Συνέλευση] θέλουμε με μια ανταλλαγή ιδεών και απόψεων να δώσουμε τη δυνατότητα στους Ελληνες όχι να γίνουν σαν τη Γερμανία, αλλά να τους δείξουμε ότι υπάρχουν κι άλλες δυνατότητες και να μπορέσουν οι ίδιοι να επιλέξουν τρόπους ώστε να γίνουν πιο αποτελεσματικοί».

Ο Γερμανός πρόξενος ερωτηθείς εάν είναι δύσκολη η συγκυρία που πραγματοποιήθηκε η Ελληνογερμανική Συνέλευση, λέει: «Δεν είμαι της γνώμης ότι πρέπει κανείς να αποφεύγει τις αντιπαραθέσεις. Πιστεύω ότι αυτή η δύσκολη συγκυρία δίνει τη δυνατότητα να εξηγηθούν καλύτερα ορισμένα θέματα και να γίνει κάτι καλύτερα αντιληπτό και στις δύο πλευρές. Δεν είμαι μόνο συνομιλητής των δημάρχων και των υψηλόβαθμων αξιωματούχων. Επιθυμώ να είμαι συνομιλητής και των απλών ανθρώπων στην Ελλάδα και να εξηγήσω ορισμένα θέματα».

Σχετικά με την επίθεση που δέχθηκε, αναφέρει με χιούμορ: «Με κάλεσαν για να με κεράσουν καφέ, αλλά το έκαναν λίγο άγαρμπα. Δεν μου τον προσέφεραν, τον πέταξαν πάνω μου. Με πέτυχε στο σακάκι. Δεν ξέρω από ποιον ήρθε ο καφές αυτός, αλλά όποιος κι αν είναι τον προσκαλώ πραγματικά να πιούμε με την ησυχία μας κανονικά καφέ και να τα πούμε».

 

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook