Συνεχίζονται οι έντονες αντιδράσεις για την απόπειρα της Χρυσής Αυγής να αμφισβητήσει τον αγώνα της νεολαίας στο Πολυτεχνείο και την ύπαρξη νεκρών από την εξέγερση του 1973.

«Την ιστορία δεν θα την ξαναγράψει κανείς. Το Πολυτεχνείο έχει νεκρούς και δεν τους διαπραγματευόμαστε» δηλώνει η αντιπρύτανης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Τ.Μοροπούλου, σχολιάζοντας τα προκλητικά φυλλάδια που μοίρασε η Χρυσή Αυγή στην Καλαμάτα.

Κάλεσε μάλιστα τον λαό και τη νεολαία να συμμετάσχει στον εορτασμό με ενότητα.

«Το Πολυτεχνείο βάλλεται από πολλές πλευρές, καθώς κάποιοι επιχειρούν να το ενοχοποιήσουν για τη σημερινή κατάσταση της χώρας» είπε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Φυλακισθέντων- Εξορισθέντων την περίοδο της δικτατορίας Νίκος Τριανταφύλλου, μιλώντας κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του προγράμματος των εκδηλώσεων του φετινού εορτασμού της επετείου του Πολυτεχνείου.

Ο ίδιος προσέθεσε χαρακτηριστικά: «Για τη σημερινή κατάσταση της χώρας δεν φταίει ούτε το Πολυτεχνείο, αλλά ούτε και εκείνοι που συμμετείχαν στην εξέγερση. Όπως επίσης δεν φταίει το Πολυτεχνείο αν κάποιοι εξαργύρωσαν τη συμμετοχή τους σ\’ αυτή την εξέγερση».

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου τόνισε επίσης: «Δεν είναι συνομιλητής μας η Χρυσή Αυγή. Θα μας εξέπληττε αν έλεγε άλλα πράγματα απ\’ αυτά που λέει».

Με ανακοίνωσή του ο Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου «Ο Ερμής» τονίζει: «Σήμερα που το χνότο του φασισμού φτάνει σε κάθε νοικοκυριό εκφοβίζοντας όσους αντιστέκονται, μαγαρίζοντας τις συνειδήσεις των ανθρώπων του μόχθου, το μήνυμα των νεκρών του Πολυτεχνείου είναι επίκαιρο όσο ποτέ».

 

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook