Μάλλον απενοχοποίηση δημιουργεί η αυριανή ενέργεια στο κλείσιμο των φώτων για μια ώρα σε σχέση με όλα αυτά που θα έπρεπε να κάναμε για το περιβάλλον δηλώνει η Οικολογική Κίνηση Μιραμβέλλου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Κίνησης έχει ως εξής:

\”Μία ώρα να αφιερώσουμε για την μητέρα Γη, για να νιώσουμε ότι και εμείς κάτι κάνουμε για το περιβάλλον και ότι αυτή μας η ενέργεια, η οποία είναι και ρομαντική χωρίς να μας κουράζει ιδιαίτερα και χωρίς να μας αναγκάζει να «θυσιάσουμε» κάποιες από τις ανέσεις μας, θα έχει ουσιαστικό νόημα στην προστασία του πλανήτη από εμάς.

Φανταστείτε να ζούσαμε μέσα σε ένα διαστημόπλοιο το οποίο μολύναμε με πάρα πολλούς τρόπους. Φανταστείτε για μία ώρα μέσα σε ένα χρόνο, να κλείναμε τα φώτα μέσα στο διαστημόπλοιο αυτό, αλλά να εξακολουθούσαν να παράγονται καπνοί και να καταστρέφονται οι τοίχοι. Θα μας κοίταζαν από έξω και θα γελούσαν σίγουρα!

Ας εστιάσουμε σε μερικά από τα τρέχοντα περιβαλλοντικά προβλήματα του τόπου μας: Προστατευόμενες περιοχές αλλοιώνονται καθημερινά λόγω έλλειψης προστασίας και διαχείρισης από κάθε είδους Αρχές και Υπηρεσίες, Δημόσιες, Δημοτικές κλπ που τις αγνοούν χωρίς καμία ενοχή ή αίσθηση υποχρέωσης, αλλά και από αδήφαγα μικρά και μεγάλα συμφέροντα! Καμία διαχείριση απορριμμάτων δεν έχει υπάρξει τώρα και χρόνια! Το αστικό πράσινο μέσα περιοχή μας έχει υποβαθμιστεί τρομαχτικά μέσα στην τελευταία δεκαετία! Δεν είναι και λίγοι οι δημότες που πετάνε σκουπίδια όπου βρούνε, κόβουν δέντρα, καταπατάνε προστατευόμενες περιοχές και κακοποιούνε ζώα… Και η λίστα συνεχίζεται…

Δεν είναι λοιπόν υποκρισία, ενώ καταπατείται το φυσικό περιβάλλον καθημερινά και από τους δημότες και από Δημοτική Αρχή, να παρελαύνουμε όλοι με φαναράκια στους δρόμους της πόλης με μία ψευδή αίσθηση ικανοποίησης ;
Ας αλλάξουμε τρόπο ζωής, αφιερώνοντας μία ώρα ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ για τη Γη, γιατί αυτό είναι που θα κάνει πραγματικά τη διαφορά.

Σας καλούμε λοιπόν, σαν ευαισθητοποιημένους πολίτες να συνταχθείτε κι εσείς στο πλευρό μας και να δώσουμε όλοι μαζί την μάχη για ένα καλύτερο μέλλον, για τον τόπο μας αλλά και για όλη τη Γη\”.

Το ΔΣ Οικολογικής Κίνησης Μιραμβέλλου

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook