Την άποψη ότι πρέπει να υπάρξει συμφωνία για το πρόγραμμα της Ελλάδας στο Eurogroup την επόμενη εβδομάδα, εξέφρασαν τόσο ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας,, Πιερ Μοσκοβισί, όσο και ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών, Βιτόριο Γκρίλι.

Πιο αναλυτικά, σε συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα Financial Times, ο Γάλλος υπουργός δήλωσε ότι είναι αναγκαίο να συμφωνηθεί την επόμενη εβδομάδα το «τελικό» πακέτο βοήθειας στην Ελλάδα. Ερωτηθείς αν η επίτευξη της συμφωνίας μπορεί να συνεπάγεται κάποιο επίπεδο διαγραφής χρέους από τους δημόσιους πιστωτές της Ελλάδας, ο κ. Μοσκοβισί απάντησε: «Όλες οι παράμετροι είναι στο τραπέζι. Τίποτε δεν έχει αποφασιστεί, αλλά θα πρέπει να πετύχουμε. Αν το κάνουμε, θα αφήσουμε πίσω μας το θέμα που δηλητηρίασε την Ευρωζώνη για δύο χρόνια».

Σε συνέντευξη που έδωσε στην τηλεόραση του πρακτορείου οικονομικών ειδήσεων Bloomberg, ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών εξέφρασε την πεποίθησή του ότι το Eurogroup, που θα συνεδριάσει την επόμενη εβδομάδα, θα συμφωνήσει στη βοήθεια για την Ελλάδα.

«Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν αρκετές επιλογές για να βοηθήσουμε την Ελλάδα να βγει από αυτή την πολύ σημαντική πρόκληση. Είμαι σαφώς αισιόδοξος ότι μπορούμε να καταλήξουμε σε μία απόφαση», δήλωσε ο κ. Γκρίλι. Το ΔΝΤ, πρόσθεσε, συμμετέχει στις προσπάθειες να στηριχθεί η Ελλάδα.

«Αυτή την ώρα, επικεντρώνουμε στο να βρούμε μία λύση μαζί με τις υποδείξεις και τις συμβουλές του ΔΝΤ», πρόσθεσε ο υπουργός. Ο κ. Γκρίλι δήλωσε επίσης ότι η Ευρωζώνη έχει κάνει «σημαντικά, καινοτόμα βήματα» για να αντιμετωπίσει την κρίση χρέους και τώρα έχει «αξιόπιστα εργαλεία» στην πορεία για την επίτευξη μίας στενότερης δημοσιονομικής και πολιτικής ένωσης.

 

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook