Η γερμανική κυβέρνηση δεν βλέπει κίνδυνο ενδεχόμενης αποχώρησης του ΔΝΤ από το ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης, όπως τόνισε εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών την Παρασκευή.

Ερωτηθείσα για τη διαφωνία ΔΝΤ – Ευρωζώνης σχετικά με την παράταση του χρόνου μείωσης του ελληνικού χρέους στο 120% του ΑΕΠ (στο 2022 αντί για το 2020), η Μαριάν Κότε δήλωσε ότι δεν γνωρίζει να υφίσταται κίνδυνος απ\’ αυτή τη διαφωνία.

«Δεν γνωρίζω κάποια απειλή του ΔΝΤ να αποχωρήσει από το πρόγραμμα βοήθειας για την Ελλάδα», είπε, προσθέτοντας ότι το Ταμείο θα συνεχίσει να εργάζεται προς μία λύση για την Ελλάδα.

Bundesbank: Ας μην βιαζόμαστε για την Τραπεζική Ένωση

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα κινδυνεύει να κάνει παραχωρήσεις σε ό,τι αφορά τον βασικό στόχο της, που είναι η σταθερότητα των τιμών, με την ανάληψη της εποπτείας των ευρωπαϊκών πιστωτικών ιδρυμάτων, τόνισε το μέλος του ΔΣ της ΕΚΤ και πρόεδρος της γερμανικής κεντρικής τράπεζας Γενς Βάιντμαν.

Σε άρθρο του στη γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt, ο κ. Βάιντμαν είπε ότι δεν πρέπει να υπάρξει σπουδή για τη δημιουργία της τραπεζικής ένωσης στην Ευρώπη και ότι χρειάζεται ένα μηχανισμός για την εκκαθάριση και αναδιάρθρωση των τραπεζών με χρηματοδότηση από τα ίδια τα πιστωτικά ιδρύματα.

Ο μηχανισμός αυτός «θα έπρεπε να χρησιμοποιεί εθνικούς ή ευρωπαϊκούς πόρους μόνο συμπληρωματικά ή σε εξαιρετικές περιπτώσεις», σημείωσε ο Γερμανός κεντρικός τραπεζίτης.

Ο ίδιος σημείωσε ότι οι τραπεζικοί κίνδυνοι που απορρέουν από το παρελθόν θα πρέπει να αντιμετωπισθούν από τα κράτη-μέλη, υπό την ευθύνη των οποίων δημιουργήθηκαν.

 

in.gr

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook