Ολιγόλεπτη ένταση σημειώθηκε και την Παρασκευή στο Πολυτεχνείο την ώρα που ο υφυπουργός Παιδείας αποχωρούσε από το ΕΜΠ, όπου κατέθεσε στεφάνι, εκπροσωπώντας την κυβέρνηση.

Ολιγομελής ομάδα νεαρών πέταξε καφέδες και νερά στον υφυπουργό. «Οι χυδαίες εκδηλώσεις απομονωμένων ομάδων σίγουρα δεν χαρακτηρίζουν την Πολυτεχνική κοινότητα, δεν αμαυρώνουν τη γιορτή του Πολυτεχνείου, δεν με αγγίζουν προσωπικά και τους επιστρέφονται μαζί με την αποδοκιμασία για τέτοια γεγονότα που τελικά υπηρετούν και εξυπηρετούν τους αρνητές του Πολυτεχνείου και των συμβολισμών του» δήλωσε ο κ. Παπαθεοδώρου.

Να σημειωθεί ότι ο υφυπουργός Παιδείας είναι ο πρώτος αξιωματούχος του υπουργείου Παιδείας που πήγε στο Πολυτεχνείο, τα τελευταία χρόνια και ενώ το μεσημέρι της Παρασκευής στο προαύλιο του βρίσκονταν εκατοντάδες άτομα.

Το περιστατικό συνέβη στις 12.30 το μεσημέρι και ενώ ο κ. Παπαθεοδώρου επισκεπτόταν το Ίδρυμα την ίδια ώρα με τον μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη που πέρασε την πύλη του Πολυτεχνείου στην οδό Πατησίων, για να παραστεί σε συναυλία -αφιέρωμα στο έργο του με τραγούδια που ακούγονταν κατά τη διάρκεια της εξέγερσης του Πολυτεχνείου το Νοέμβρη του 1973.

Εκδηλώσεις Μνήμης και στη Θεσσαλονίκη

Με την καθιερωμένη συγκέντρωση στο Πολυτεχνείο του ΑΠΘ, που καλεί ο Σύνδεσμος Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών (ΣΦΕΑ 1967-1974) και οι Φοιτητικοί Σύλλογοι στις 17:00, και το συλλαλητήριο που θα ακολουθήσει προς το αμερικανικό προξενείο, θα κορυφωθούν το Σάββατο, οι εορτασμοί για την 39η επέτειο του Πολυτεχνείου.

Νωρίτερα, στις 12.00 θα πραγματοποιηθεί η κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Πολυτεχνείου από τον ΣΦΕΑ, Φοιτητικούς Συλλόγους, πολιτικές παρατάξεις, φορείς και σωματεία της πόλης. Συναγωνιστές του Θωμά Βασιλειάδη, ενός εκ των πρωταγωνιστών της κατάληψης του Πολυτεχνείου της Θεσσαλονίκης θα τιμήσουν την μνήμη του στο χώρο της Αρχιτεκτονικής, όπου έχει τοποθετηθεί τιμητική πλακέτα.

Για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, με απόφαση του πρυτανικού του συμβουλίου, αποφάσισε να μην διοργανώσει εκδηλώσεις εντός της πανεπιστημιούπολης για να τιμήσει την εξέγερση της 17ης Νοέμβρη του 1973, επικαλούμενη τα λειτουργικά, οικονομικά, διοικητικά και ακαδημαϊκά προβλήματα, αλλά και τις απεργίες των εργαζομένων στις εργολαβίες και την κατάληψη του κτιρίου διοίκησης από το σωματείο τους.

 

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook