Ένας άνδρας, στον οποίο θα έκανε έξωση η ίδια του η οικογένεια από το σπίτι το οποίο του νοίκιαζε -σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης- αυτοκτόνησε σήμερα στην Κόρδοβα, στη νότια Ισπανία, στην τρίτη αυτοκτονία που σημειώνεται σε διάστημα ενός μήνα στη χώρα λόγω έξωσης.

«Σήμερα το πρωί γύρω στις 11:00 (τοπική ώρα), ένας άνθρωπος πήδηξε από το παράθυρο του σπιτιού του στον δημόσιο δρόμο\” και πέθανε όταν έφτασε το ασθενοφόρο, δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Πρόκειται για έναν 50χρονο άνδρα, στον οποίο δυστυχώς θα γινόταν έξωση, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος. Το δράμα αυτό σημειώνεται την επομένη της έγκρισης έκτακτων μέτρων για τον τομέα αυτόν από την ισπανική κυβέρνηση.

Οι ισπανικές αρχές, οι οποίες δέχονται μεγάλες κοινωνικές πιέσεις, ανακοίνωσαν χθες το πάγωμα για δύο χρόνια των εξώσεων για τους πιο ευάλωτους υπερχρεωμένους ιδιοκτήτες ακινήτων. Το έκτακτο αυτό μέτρο ελήφθη λόγω της μεγάλης αύξησης των περιστάσεων αυτού του είδους που οφείλονται στην οικονομική κρίση.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, σύμφωνα με τα ισπανικά μέσα ενημέρωσης, η έξωση αυτού του άνδρα ζητήθηκε από την ίδια του την οικογένεια, στην οποία ανήκει το σπίτι το οποίο νοίκιαζε.

Ωστόσο μέλη του συλλόγου που αγωνίζεται κατά των εξώσεων μετέβησαν εκεί σήμερα το πρωί για να εμποδίσουν την έξωση του άνδρα από τους δικαστικούς κλητήρες.

Τις τελευταίες εβδομάδες έχουν αυτοκτονήσει δύο ιδιοκτήτες σπιτιών που απειλούνταν με έξωση. Στις 25 Οκτωβρίου ο Χοσέ Λουίς Ντομίνγκο βρέθηκε κρεμασμένος στη νότια Ισπανία την ώρα που θα του έκαναν την έξωση. Στις 9 Νοεμβρίου η Αμάια Εγάνια πήδηξε από το παράθυρο του διαμερίσματός της στη Χώρα των Βάσκων, λίγο μετά την άφιξη των δικαστικών κλητήρων.

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook