Μια «μίνι Ολυμπιάδα»- όπως τη χαρακτήρισε ο Πρόεδρος της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ηρακλείου Νίκος Τζώρτζογλου- ξεκινά από αύριο και ολοκληρώνεται στα τέλη του Ιανουαρίου, με τη δυναμική στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης.

Ο λόγος για το 2ο Περιφερειακό Παιδικό Πρωτάθλημα Κρήτης, τη θεσμοθέτηση του οποίου ευχήθηκε ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης στη διάρκεια σημερινής συνέντευξης τύπου.

«Η στήριξη του ερασιτεχνικού αθλητισμού είναι στις προτεραιότητές μας και όταν μάλιστα έχουμε να κάνουμε με παιδιά που είναι η ζωντάνια, η ελπίδα και το μέλλον της κοινωνίας μας, τότε μιλάμε για υποχρέωση, την οποία στις δύσκολες εποχές καταφέρνουμε και ικανοποιούμε από την εξοικονόμηση πόρων, που αφορούν στη συνολική λειτουργία μας» τόνισε ο κ. Αρναουτάκης.

Οι αριθμοί για το τουρνουά που έχει κεντρικό σύνθημα «Η Περιφέρεια Κρήτης και η ΕΠΣ Ηρακλείου παίζουν ποδόσφαιρο. Έλα να δεις» και ξεκινά το προσεχές Σαββατοκύριακο και ολοκληρώνεται στις 27 Ιανουαρίου, «μιλούν» από μόνοι τους και καταδεικνύουν τη σημαντική συμβολή της Περιφέρειας Κρήτης, στην ομαλή διεξαγωγή του.

Εκατόν ογδόντα μία ομάδες από 40 ποδοσφαιρικές Ακαδημίες του νησιού, θα χωριστούν σε 22 ομίλους και 3500 παιδιά από 5 έως 15 ετών θα παίξουν συνολικά 660 παιγνίδια! Για τα 88 παιχνίδια που θα γίνονται κάθε Σαββατοκύριακο, θα χρησιμοποιηθούν όλοι οι αθλητικοί χώροι του Ηρακλείου, ακόμα και αυτός του Παγκρητίου Σταδίου.

«Χωρίς την αρωγή και τη χορηγία της Περιφέρειας Κρήτης, που μας εξασφαλίζει την αξιοπρεπή ιατρική κάλυψη και την εφαρμογή των κανόνων της FIFA, το σημαντικό αυτό τουρνουά δεν θα μπορούσε να γίνει. Πρόκειται για το μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό γεγονός σε πλήθος, ελπίζω και σε ποιότητα» τόνισε από την πλευρά του ο κ. Τζώρτζογλου.

Ο κ. Αρναουτάκης εξέφρασε τη στήριξή του σε όλες τις ενώσεις της Κρήτης και στα πρωταθλήματα αυτά παρά τη γενικότερη κακή οικονομική κατάσταση. Ο ίδιος ευχαρίστησε τη διοργανώτρια ΕΠΣΗ, τις ακαδημίες, τα παιδιά και τις ομάδες και δήλωσε: «Θα είμαστε δίπλα τους και δίπλα σε όποιον μας χρειαστεί προσπαθώντας πάντα για το καλύτερο στα πλαίσια των δυνατοτήτων μας».

Την Περιφέρεια ευχαρίστησε και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Παιδικών Πρωταθλημάτων της ΕΠΣΗ Ευάγγελος Παπαγγελής, που αναφερόμενος στη διοργάνωση έκανε λόγο για παραγωγή πολιτισμού.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook