Ανακοίνωση με την οποία συμβουλεύει και προειδοποιεί τους Αμερικανούς πολίτες που επισκέπτονται την Ελλάδα ότι μπορεί να πέσουν θύματα ρατσιστικών επιθέσεων εξέδωσε η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα.

Στην ανακοίνωση (δείτε εδώ) σημειώνεται ότι στη χώρα μας υπάρχει «αύξηση των απρόκλητων παρενοχλήσεων και βίαιων επιθέσεων εναντίον προσώπων που, λόγω της όψη τους, εκλαμβάνονται ως αλλοδαποί μετανάστες.

» Οι υπήκοοι των ΗΠΑ που κινδυνεύουν πιο πολύ είναι εκείνοι που έχουν αφρικανική, ασιατική, ισπανική ή μεσοανατολική καταγωγή και επισκέπτονται την Αθήνα και άλλες μεγάλες πόλεις.»

Τέλος, η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα καλεί τους πολίτες της χώρας να λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας κατά την άφιξή τους στην Ελλάδα και να ενημερώνονται διαρκώς για γεγονότα που συμβαίνουν σε αυτήν,  ώστε να παραμείνουν ασφαλείς, ενώ δίνονται οδηγίες επικοινωνίας σε περίπτωση ανάγκης.

Σημειώνεται ότι την Πέμπτη, το State Department εξέδωσε ακόμη μία ανακοίνωση με την οποία καλεί τους Αμερικανούς υπηκόους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί το Σάββατο, 17 Νοεμβρίου, λόγω των εκδηλώσεων που θα γίνουν στο πλαίσιο της επετείου του Πολυτεχνείου.