Το μεγάλο ενδιαφέρον τους για επενδύσεις στον τουρισμό αλλά και στο real estate εξέφρασαν στον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη Κινέζοι επιχειρηματίες που τον επισκέφθηκαν σήμερα την Περιφέρεια Κρήτης.

Η Κινεζική αντιπροσωπεία από το Πεκίνο, που αποτελούνταν από τον κ. Xu Joe σύμβουλο επενδύσεων, και τα υψηλόβαθμα τραπεζικά στελέχη κυρίες Gu Yon, και Zhong Yin, συνοδεύονταν από τον Κρητικής καταγωγής Ελληνοαμερικανό Ανδρέα Βογιατζάκη που δραστηριοποιείται στο εξαγωγικό εμπόριο.

Ο Κινέζος σύμβουλος επενδύσεων, που εκπροσωπεί Κινέζους μεγαλοεπιχειρηματίες, ενδιαφέρεται να επενδύσει στο νησί μας για την αγορά εξοχικής-παραθεριστικής κατοικίας, όπως επίσης να φέρει για διακοπές στην Κρήτη συμπατριώτες του με υψηλό εισοδηματικό επίπεδο.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης από την πλευρά του διαβεβαίωσε ότι η Περιφέρεια θα συμβάλλει όσο το δυνατόν προκειμένου να στηριχθεί το ενδιαφέρον τους στο τομέα του real estate αλλά και στον τουρισμό.

Εξάλλου ο Κρητικής καταγωγής Ελληνοαμερικανός επιχειρηματίας Ανδρέας Βογιατζάκης ιδιοκτήτης της εταιρείας «Pitaopie» με έδρα την Βοστώνη, ανέφερε ότι η εταιρεία του πρόκειται την ερχόμενη Δευτέρα να προχωρήσει στην πρώτη εξαγωγική αποστολή Κρητικών προϊόντων στο Πεκίνο.

Όπως είπε ο κ. Βογιατζάκης, θα αφορά την εξαγωγή ενός κοντέινερ με λάδι, κρασί, μέλι, παξιμάδι, ξύδι, και σαπούνι που προέρχονται από συνεταιριστικές οργανώσεις αλλά και από ιδιώτες.

Στην σημερινή συνάντηση παραβρέθηκαν επίσης η αντιπεριφερειάρχης Κρήτης θεανώ Βρέντζου Σκορδαλάκη, και ο κ. Νίκος Βογιατζάκης που εκπροσωπεί την εταιρεία «Pitaopie» στην Κρήτη και ευρύτερα στην Ελλάδα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook