«Η εξέγερση του Πολυτεχνείου αποτελεί ορόσημο στους αγώνες για δημοκρατία και ελευθερία, μια μεγάλη στιγμή, η ανάκληση της οποίας προκαλεί πάντα συγκίνηση, σκέψεις, δέος» τονίζει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, στο μήνυμά του για την 39η επέτειο του Πολυτεχνείου.

Ο Πρόεδρος τονίζει, μεταξύ άλλων, ότι «στις μέρες μας, η απόδοση τιμής και σεβασμού σε όσους πρωταγωνίστησαν τότε έχει και χαρακτηριστικά αναζήτησης προτύπων, διδαγμάτων, οραμάτων, ακόμη και επανακαθορισμού του αξιακού μας κώδικα».

«Η κοινωνική δικαιοσύνη και η ισότητα παραμένουν ζητούμενο, ο αγώνας για περισσότερη και καλύτερη δημοκρατία είναι επιβεβλημένος, αναγκαία και η διεκδίκηση αξιοπρέπειας για όλους, και αυτό σημαίνει δημόσια και αταξική δωρεάν παιδεία και υγεία, ευκαιρίες για εργασία» υπογραμμίζει.

Και καταλήγει ο κ. Παπούλιας: «Κάθε χρόνο τέτοιες μέρες ο ελληνικός λαός έχει την ηθική υποχρέωση να τιμήσει τους εξεγερμένους του Πολυτεχνείου και τη δυνατότητα να αναστοχαστεί, να εμπνευστεί και να αναρωτηθεί αν το ψωμί, η παιδεία και η ελευθερία φτάνουν για όλους».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook