Τύμπανα πολέμου ηχούν στην Μέση Ανατολή καθώς με την σημερινή επίσκεψη του Αιγύπτιου πρωθυπουργού, Χασίμ Καντίλ, στη Λωρίδα της Γάζας, δεν ηρέμησαν τα πνεύματα μεταξύ Χαμάς και Τελ Αβίβ.

Πριν από λίγο ήχησαν οι αντιαεροπορικές σειρήνες στην Ιερουσαλήμ, ενώ μερικά λεπτά αργότερα, η στρατιωτική πτέρυγα της Χαμάς ανακοίνωσε ότι εξαπέλυσε πύραυλο Qassam προς την πόλη.

Τα ισραηλινά ΜΜΕ αναφέρουν ότι ο πύραυλος έπεσε σε περιοχή νότια της πόλης, κάτι που μέχρι στιγμής δεν έχει επιβεβαιωθεί από τις αρχές.

Νωρίτερα, οι σειρήνες του αντιαεροπορικού συναγερμού ήχησαν στο Τελ Αβίβ, και στη συνέχεια ακούστηκε ήχος έκρηξης, σύμφωνα με μαρτυρίες. Η Χαμάς ανακοίνωσε ότι εκτόξευσε ρουκέτα Qassam εναντίον της πόλης, ενώ η ισραηλινή αστυνομία ανακοίνωσε ότι η ρουκέτα κατέληξε στη θάλασσα.

Το Ισραήλ, το οποίο είχε δεχθεί να εφαρμόσει προσωρινή κατάπαυση του πυρός κατά την διάρκεια της τρίωρης επίσκεψης του Καντίλ, κατήγγειλε ότι η παλαιστινιακή πλευρά δεν τήρησε την εκεχειρία συνεχίζοντας την εκτόξευση ρουκετών εναντίον του ισραηλινού εδάφους.

Η διεθνής κοινότητα συστήνει αυτοσυγκράτηση. O Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, έσπευσε να υποστηρίξει το δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα, ενώ ο ΟΗΕ δεν παίρνει προς το παρόν θέση.

Πριν από λίγες ώρες, η κυβέρνηση του Τελ Αβίβ επιστράτευσε 16.000 εφέδρους, δίνοντας το μήνυμα ότι είναι πανέτοιμη για χερσαία επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας.

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός της Αιγύπτου, Χισάμ Καντίλ υποστηρίζοντας την Χαμάς , κατήγγειλε ως «επίθεση» τις ισραηλινές στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά της Λωρίδας της Γάζας.

«Η τραγωδία αυτή δεν μπορεί να αποσιωπηθεί και ο κόσμος πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του για να σταματήσει η επίθεση», δήλωσε ο Αιγύπτιος πρωθυπουργός, κατά την διάρκεια επίσκεψής του σε νοσοκομείο της Λωρίδας της Γάζας, όπου νοσηλεύονται θύματα των ισραηλινών επιχειρήσεων, συνοδευόμενος από τον πρωθυπουργό της κυβέρνησης της Χαμάς, Ισμαίλ Χανίγε.

«Η Αίγυπτος θα ενισχύσει τις προσπάθειές της για τον τερματισμό της επίθεσης αυτής και την επίτευξη διαρκούς εκεχειρίας», πρόσθεσε.

Τα ανησυχητικά σημάδια για πιθανή επέμβαση των ισραηλινών δυνάμεων στη Γάζα πληθαίνουν με την παρουσία των χερσαίων δυνάμεων γύρω από τον παλαιστινιακό θύλακα να ενισχύεται.

Την παρέμβαση του ΟΗΕ για να σταματήσουν οι επιχειρήσεις ζητά η Παλαιστινιακή Αρχή. Η Αίγυπτος ανακάλεσε τον πρέβσης στο Οσραήλ μετά το θα΄νατο του στρατηιωτικοί διοικητή της Χαμάς από ισρηαλίνή αεροπορική επιδρομή.


protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook