Τα συγκριτικά πλεονεκτήματα των τοπικών τυποποιημένων προϊόντων είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν οι επιχειρηματίες της Περιφερικής Ενότητας Ηρακλείου στις κατ’ ιδίαν συναντήσεις που πραγματοποίησαν σήμερα με ξένους αγοραστές στο Επιμελητήριο Ηρακλείου.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης οι φιλοξενούμενοι αγοραστές είχαν τη δυνατότητα να συνομιλήσουν με παραγωγούς και τυποποιητές για τις δυνατότητες προώθησης των τοπικών προϊόντων στη Ρωσία, τη Λιθουανία, τη Φινλανδία και το Βέλγιο.

Συνολικά πραγματοποιήθηκαν 119 επιχειρηματικές συναντήσεις θέτοντας τις βάσεις για πιθανή μελλοντική συνεργασία, καθώς οι ξένοι αγοραστές δήλωσαν ικανοποιημένοι από την πρόοδο που σημειώνουν μεγάλες αλλά και μικρές επιχειρήσεις στην ποιότητα και τις προδιαγραφές των παραγόμενων προϊόντων.

«Το Επιμελητήριο Ηρακλείου προσπαθεί με στοχευμένες δράσεις να δώσει στις επιχειρήσεις – μέλη του τη δυνατότητα προώθησης των προϊόντων τους σε άλλες αγορές. Είναι μια διέξοδος που δημιουργεί νέα δεδομένα με αξιόλογες προοπτικές», τόνισε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου κ. Μανώλης Αλιφιεράκης.

Η πρωτοβουλία εντάσσεται στο ευρωπαϊκό έργο «ΣΥΝΕΡΓΩ» το οποίο εκπονείται σε συνεργασία με τα Επιμελητήρια Χανίων, Ρεθύμνης και Λασιθίου, όπου πραγματοποιήθηκαν αντίστοιχες συναντήσεις τις προηγούμενες ημέρες.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook