Μικρές απώλειες σημείωσε στις συναλλαγές της Παρασκευής η τιμή του αργού, κράτησε ωστόσο το επίπεδο των 105 δολ. το βαρέλι καθώς οι νευρικοί επενδυτές συνεχίζουν να αξιολογούν τον αντίκτυπο από την κρίση στη Λιβύη και την Ιαπωνία στο ισοζύγιο της προσφοράς και της ζήτησης.

Το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Μαΐου υποχώρησε 20 cents για να ολοκληρώσει τις συναλλαγές στα 105,40 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

Στην εβδομάδα το συμβόλαιο κέρδισε 4,33 δολ. ή 4,3% έπειτα από δύο διαδοχικές εβδομάδες απωλειών.

Οι αναλυτές της JP Morgan προειδοποίησαν σήμερα ότι ο ΟΠΕΚ θα χρειαστεί να αυξήσει την προσφορά πετρελαίου για να καλύψει την ζήτηση κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, ενώ κάνουν λόγο για \”αυξημένη πιθανότητα νέου άλματος των τιμών\” μέχρι τα 130 δολ. το βαρέλι για το αργό τύπου Brent.

Επισημαίνουν ταυτόχρονα ότι η διακοπή της λιβυκής παραγωγής που έφτανε τα 1,4 εκατ. βαρέλια την ημέρα πριν το ξέσπασμα της κρίσης, θα διαρκέσει για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα σε σχέση με τις αρχικές εκτιμήσεις. Σε αυτό το πλαίσιο αναβάθμισαν τις προβλέψεις τους για τη μέση τιμή του αργού Brent το β΄ τρίμηνο στα 118 δολ. το βαρέλι από 105 δολ. το βαρέλι προηγουμένως. Για το αμερικανικό αργό τοποθετούν τη μέση τιμή στα 111 δολ. το βαρέλι.

Από την πλευρά τους οι αναλυτές της Barclays Capital τοποθετούν τις τιμές του αργού Brent στα 120 δολ. το βαρέλι το β΄ τρίμηνο, ενώ για το αμερικανικό αργό εκτιμούν άνοδο στα 113 δολ. το βαρέλι.

capital.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook