Ο μέχρι σήμερα γενικός επιθεωρητής Νοτίου Ελλάδος του πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Σωτήρης Γεωργακόπουλος είναι ο νέος αρχηγός του Σώματος, μετά την παραίτηση του Παναγιώτη Μπονάτσου.

Ο κ. Γεωργακόπουλος επελέγη για τη θέση του Αρχηγού από το ΚΥΣΕΑ που συνεδρίασε στις 6:00 το απόγευμα της Παρασκευής.

Ο νέος αρχηγός μέχρι σήμερα ήταν τρίτος στην ιεραρχία του Π.Σ., γι’ αυτό θεωρείται πιθανότερο ότι θα αποστρατευτεί και ο υπαρχηγός του Σώματος Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος.

Αυτή την ώρα συνεδριάζει το ανώτατο συμβούλιο του Σώματος για να καλύψει τις θέσεις στην ιεραρχία.

Ο αντιστράτηγος Σ. Γεωργακόπουλος κατάγεται από την Γαβαλού Αιτωλοακαρνανίας, είναι πατέρας δύο παιδιών και έχει υπηρετήσει σε πολλές μάχιμες θέσεις του πυροσβεστικού σώματος.

Στο βαθμό του αντιστράτηγου προήχθη τον Ιανουάριο του 2011 και τον Οκτώβριο του ίδιου χρόνου ανέλαβε τα καθήκοντα του επιθεωρητή Νοτίου Ελλάδος.

Εκτός των άλλων έλαβε μέρος στις επιχειρήσεις διάσωσης στους σεισμούς του Αιγίου, το 1995, και της Αττικής, το 1999, στην κατάσβεση των δασικών πυρκαγιών του 2007, στην Ηλεία, και του 2009, στη Βορειοανατολική Αττική.

Επίσης, έλαβε μέρος στην κατάσβεση της πυρκαγιάς στα διυλιστήρια της «PETROLA» και των εγκαταστάσεων επεξεργασίας χημικών υλών της εταιρείας «ΧΥΜΑ».

Κατά τη διάρκεια της καριέρας του στο Πυροσβεστικό Σώμα, προήχθη σε όλους τους βαθμούς κατ\’ επιλογή και τιμήθηκε με πολλά μετάλλια και παράσημα, μεταξύ άλλων, με τον Ανώτερο Ταξιάρχη του Τάγματος του Φοίνικα, τον Ανώτερο Ταξιάρχη του Τάγματος της Τιμής, το Χρυσό Σταυρό του Τάγματος του Φοίνικα, το Χρυσό Σταυρό του Τάγματος της Τιμής.

in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook