Την ελπίδα ότι την προσεχή Τρίτη στο Eurogroup οι υπουργοί Οικονομικών θα καταλήξουν σε ένα οριστικό χρονοδιάγραμμα για την εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ εξέφρασε ο Γιάννης Στουρνάρας μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η συνάντηση με τον κ. Σαμαρά έγινε ενόψει του κρίσιμου Eurogroup που διεξάγεται στις Βρυξέλλες. Ο κ. Στουρνάρας πάντως δεν θέλησε να σχολιάσει τη συζήτηση για πιθανό κούρεμα του ελληνικού χρέους.

Η προσεχής συνεδρίαση του Eurogroup θα πρέπει να καταλήξει σε μία συμφωνία που θα εξασφαλίζει τη λειτουργία της Ελλάδας σε «μία βιώσιμη βάση», δήλωσε στο μεταξύ η διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, αποφεύγοντας ωστόσο να εκφράσει τη βεβαιότητά της για την επίτευξη συμφωνίας αναφορικά με τη χρηματοδότηση της Ελλάδας και ουσιαστικά εγείροντας εκ νέου το ζήτημα βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους.

Ανοιχτός στο ενδεχόμενο νέας απομείωσης του ελληνικού δημόσιου χρέους εμφανίστηκε ο γάλλος υπουργός Οικονομικών, Πιέρ Μοσκοβισί, κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στην εφημερίδα Financial Times, καθώς εντείνεται η συζήτηση για τυχόν δεύτερο «κούρεμα» των ελληνικών ομολόγων.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Bundesbank και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Γενς Βάιντμαν σε άρθρο του στην εφημερίδα Handelsblatt εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί περισσότερο χρόνο από τις άλλες χώρες για να προβεί στις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις


skai.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook