Σκεφτόμαστε συχνά το λίπος ως το χειρότερο εχθρό μας. Όταν πρόκειται για τον πόλεμο κατά της γήρανσης, το λίπος είναι στην πραγματικότητα το μυστικό όπλο για να διατηρηθεί κάποιος νέος αφού δίνει όγκο στο πρόσωπο.

Πάρα πολύ λίπος όμως, ειδικά στις σιαγόνες και στο πηγούνι (περιοχές που αποθηκεύεται επιπλέον λίπος), μπορεί να μας κάνει να φαινόμαστε μεγαλύτεροι από ό,τι πραγματικά είμαστε.

Όλοι χρειαζόμαστε λίπος στο πρόσωπο, αλλά αν όταν αυτό περισσεύει, υπάρχουν μέθοδοι να το μειώσουμε. Διαβάστε ποιες είναι αυτές...


Κόψτε το αλάτι

Όσο περισσότερο αλάτι καταναλώνει κανείς, τόσο μεγαλύτερη κατακράτηση υγρών έχει. Το πρόσωπο πρήζεται και είναι δύσκολο να καταλάβουμε εάν οφείλεται σε κατακράτηση ή σε παραπανίσια κιλά.

Ελέγξτε την περιεκτικότητα νατρίου στη διατροφή σας, θα εκπλαγείτε αν δείτε πόσο αλάτι περιέχουν κάποια από τα αγαπημένα σας τρόφιμα.


Πίνετε περισσότερο νερό

Θα πρέπει να πίνετε, κατά μέσο όρο, οκτώ ποτήρια νερό την ημέρα. Το νερό βοηθάει τον οργανισμό να «καθαρίσει» από τοξίνες και λίπη που μαζεύονται στο σώμα.


Λιποαναρρόφηση

Εάν η διατροφή και η άσκηση δεν έχουν αποτέλεσμα και δεν μπορείτε να ξεφορτωθείτε το λίπος που σας ενοχλεί (σε περιοχές όπως κάτω από το πηγούνι), μιλήστε με το γιατρό σας σχετικά με τη μέθοδο της λιποαναρρόφησης.

Λιγότερο επεμβατικές επιλογές, όπως το Ulthera, μπορεί να είναι πολύ αποτελεσματικές, αν και τα μακροπρόθεσμα αποτελέσματά τους δεν είναι βέβαια.

newsbeast.gr