Την εμπιστοσύνη του στο οικοδόμημα της Ευρωζώνης εξέφρασε ο πρόεδρος της Ρωσίας, υπογραμμίζοντας ότι απόδειξη αυτής της θέσης αποτελεί η διατήρηση του 40% των συναλλαγματικών αποθεμάτων της χώρας του στο ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα.

O Vladimir Putin εξήγησε ότι δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για τη βιωσιμότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ευρώ και εμφανίστηκε βέβαιος ότι οι δυσκολίες με την κρίση χρέους θα ξεπεραστούν. Παράλληλα δεν παρέλειψε να εκφράσει την υποστήριξή του στην πολιτική που εφαρμόζει το Βερολίνο για την επίλυση των οικονομικών προβλημάτων της Ευρώπης.

«Η Ρωσία δεν προτίθεται να επέμβει στη διαδικασία αυτή. Αρχικά πρέπει το σύστημα να εκσυγχρονιστεί και μετά να ρίξουμε στο όχημα βενζίνη ή χρήματα», πρόσθεσε.

Σκληρή δουλειά και προσήλωση στους στόχους της δημοσιονομικής εξυγίανσης ζήτησε η Angela Merkel από τη Μόσχα όπου πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη, υπογραμμίζοντας ότι «τώρα μας παρουσιάζεται η δυνατότητα να εργαστούμε και να ενισχύσουμε εκείνες τις βάσεις, οι οποίες μπορεί να μην είναι τόσο ισχυρές».

«Όσα πετύχαμε τα τελευταία 2,5 χρόνια μπορεί να είναι περισσότερα από ό, τι το προηγούμενο χρονικό διάστημα. Το ευρώ συμπεριφέρθηκε ως πολύ σταθερό νόμισμα και έχει σήμερα χαμηλότερο πληθωρισμό από ό,τι τα τελευταία 10 χρόνια του γερμανικού μάρκου. Το ευρώ ήταν σταθερό, αν και υπήρχαν διακυμάνσεις σε μεμονωμένα κράτη – μέλη. Το ευρώ θα μας βοηθήσει να κάνουμε την ευρωπαϊκή ανάπτυξη επιτυχή και η συνεργασία μεταξύ Ευρωζώνης και Ρωσίας είναι μια βασική κατεύθυνση του μέλλοντος», πρόσθεσε.

Η Angela Merkel πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στη Μόσχα.

zougla.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook