Το βιβλίο που αναφέρεται στην υγεία και την υγιεινή απευθύνεται σε παιδιά 11 και 12 ετών.

Σε κεφάλαιο του βιβλίου με τίτλο «Χρειαζόμαστε σάρκα για φαγητό;», αναφέρονται τα θετικά μιας χορτοφαγικής δίαιτας. Στη συνέχεια το βιβλίο παραθέτει λίστα με «χαρακτηριστικά» των κρεατοφάγων.

«Απατούν εύκολα, λένε ψέματα, ξεχνούν τις υποσχέσεις τους, είναι ανήθικοι και λένε κακές λέξεις, κλέβουν, πολεμούν και στρέφονται στη βία και διαπράττουν σεξουαλικά εγκλήματα» αναφέρει το βιβλίο.

Σε άλλο σημείο του κεφαλαίου τονίζεται ότι οι Εσκιμώοι είναι «τεμπέληδες, νωθροί και ζουν λίγο», επειδή η διατροφή τους στηρίζεται στο κρέας.

Ακαδημαϊκοί ζητούν από την κυβέρνηση να ασκήσει μεγαλύτερο έλεγχο στο τι τυπώνεται, ωστόσο οι Αρχές απαντούν ότι τα σχολεία είναι αυτά που θα πρέπει να κρίνουν το περιεχόμενο, καθώς είναι υπεύθυνα για την επιλογή σχολικών εγχειριδίων.

«Αυτό αποτελεί δηλητήριο για τα παιδιά» δήλωσε η Τζανάκι Ρατζάν του τμήματος Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Τζάμια Μίλια στο Νέο Δελχί.

«Η κυβέρνηση έχει τη δύναμη να αναλάβει δράση, αλλά νίπτει τα χείρας της» τόνισε στο BBC.

Δεν έχει γίνει γνωστό εάν το βιβλίο έχει αγοραστεί από τα ινδικά σχολεία, αλλά ειδικοί εκτιμούν ότι είναι ανησυχητικό και μόνο το γεγονός πως το εγχειρίδιο είναι διαθέσιμο σε παιδιά.

Newsroom ΔΟΛ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook