Ο εορτασμός της 39ης επετείου από την εξέγερση του Πολυτεχνείου πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2012, στην κεντρική πλατεία του Αγίου Νικολάου.

Τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση για τους πεσόντες του Πολυτεχνείου και κατέθεσαν στεφάνι, ο Αντιδήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Σγουρός Μιχάλης, εκπρόσωποι μαθητών Λυκείου, Γυμνασίων, Επαγγελματικών Λυκείων, Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης & Κατάρτισης, Δημοτικών σχολείων και Νηπιαγωγείων, σπουδαστών της ΑΣΤΕ και του ΤΕΙ Αγίου Νικολάου, πολιτικών νεολαίων καθώς και άλλων κοινωνικών φορέων της πόλης.

Ολοκληρώθηκαν επίσης με επιτυχία οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις όλων των σχολείων της πόλης καθώς και των δημοτικών διαμερισμάτων. Παράλληλα πραγματοποιήθηκαν στο ΡΕΞ ειδικά αφιερώματα για το Πολυτεχνείο από μαθητές Γυμνασίου και Λυκείων Αγίου Νικολάου.

«Το μήνυμα της 39ης επετείου του πολυτεχνείου είναι διαχρονικό και ξεπερνά τις δεκαετίες. Αποτελεί ένα κοινωνικό αίτημα και μια συλλογική μνήμη του ελληνικού λαού, ιδιαίτερα όσων ζήσαμε τα γεγονότα και νομίζω ότι κάθε εποχή δίνει το δικό της αίτημα.

Το Πολυτεχνείο εξακολουθεί ακόμα να ζητά κοινωνική δικαιοσύνη, να ζητά εθνική κυριαρχία, να ζητά δικαιώματα για το λαό και δικαιώματα για τους πολίτες. Επίσης το μήνυμα του πολυτεχνείου αποκτά άλλες διαστάσεις σήμερα και απαιτεί περισσότερη ελευθερία και δημοκρατία σε μια εποχή όπου ο κόσμος ταλανίζεται από την κρίση και από τα μνημόνια. Καλό θα είναι λοιπόν όλοι οι πολίτες να βοηθήσουμε, να συμμετέχουμε και να δραστηριοποιηθούμε ώστε να οδηγηθούμε σε μια νέα αναγέννηση του ελληνικού λαού και της Ελλάδας μας».

Ανέφερε στις δηλώσεις του ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Δημήτρης Κουνενάκης για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook