Συνεχίζονται οι καταθέσεις στεφάνων στον χώρο του Πολυτεχνείου από εκπροσώπους πολιτικών κομμάτων, συνδικαλιστικών φορέων, κοινωνικών οργανώσεων και πολιτών έως τις 2 το μεσημέρι, οπότε οι πύλες του Ιδρύματος θα κλείσουν για τις καθιερωμένες ομιλίες και το προσκλητήριο νεκρών.

Μετά τις 11 το πρωί κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο του Πολυτεχνείου ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

«Το μνημονιακό κατεστημένο επενδύει στη λήθη και συνεπικουρούμενο από την ακροδεξιά, προσπαθεί να ξανααφηγηθεί την ιστορία των τελευταίων 40 χρόνων στη χώρα μας. Προφανής στόχος: να την παραχαράξει, προκειμένου να ξεμπερδέψει με τη μεταπολίτευση. Να ξεμπερδέψει με τις κατακτήσεις της, ακόμα και με τα ανεκπλήρωτα, αδικαίωτα αιτήματά της» δήλωσε ο κ.Τσίπρας.

Τόνισε ότι το μήνυμα του Πολυτεχνείου δεν θα σβήσει ποτέ. «Υπενθυμίζει στη νέα γενιά ότι ο μόνος δρόμος για να νικά είναι ο δρόμος της αντίστασης, της ανυπακοής και της εξέγερσης απέναντι σε κάθε τυραννία».

Ο γενικός γραμματέας της Βουλής, Αθανάσιος Παπαϊωάννου κατέθεσε το πρωί του Σαββάτου στεφάνι στο μνημείο του Πολυτεχνείου εκ μέρους του προέδρου της Βουλής Ευάγγελου Μεϊμαράκη.
Αντιπροσωπεία της ΔΗΜΑΡ και της νεολαίας του κόμματος με επικεφαλής τη Δώρα Καλλιπολίτη, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής κατέθεσε στεφάνι νωρίτερα στο Πολυτεχνείο.

«Το μήνυμα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου εξακολουθεί να παραμένει επίκαιρο. Μήνυμα για την ενότητα του λαού και την προστασία της Δημοκρατίας. Σήμερα, τα συνθήματα εκείνα μεταφράζονται σε αδιάκοπη μάχη ενάντια στον φασισμό, τον ρατσισμό και τη βία. Σήμερα, πρώτιστο καθήκον όλων μας πρέπει να είναι η κοινωνική δικαιοσύνη, η αλληλεγγύη και η ενίσχυση της δημοκρατίας» είπε στο μήνυμά της.

in.gr