Στον εισαγγελέα οδηγήθηκαν οι δύο δημοτικοί σύμβουλοι και ένας δάσκαλος που κατηγορούνται για το επεισόδιο εις βάρος του Γερμανού πρόξενου, έξω από τη ΔΕΘ.

Λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι κάθισαν στο εδώλιο του κατηγορουμένου και τελικά πήραν αναβολή για να δικαστούν από το Αυτόφωρο τη Δευτέρα. Και οι τρεις αφέθηκαν ελεύθεροι.

Δεκάδες συνάδελφοί τους βρέθηκαν στο δικαστικό μέγαρο της Θεσσαλονίκης, προκειμένου να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους στους κατηγορούμενους.

Μάλιστα, προς στιγμή προκλήθηκε ένταση όταν οι αστυνομικες δυνάμεις προσπάθησαν να εμποδίσουν συγκεντρωμένους από το να εισέλθουν στο δικαστικό μέγαρο.

Είχε προηγηθεί η ανακοίνωση του δικαστηρίου ότι η όλη διαδικασία επρόκειτο να γίνει παρουσία λίγων συγγενών των κατηγορουμένων, συνδικαλιστών και βουλευτών.

Εις βάρος των τριών σχηματίστηκε δικογραφία κατά περίπτωση για τα αδικήματα τής παράνομης βίας, της διατάραξης κοινής ειρήνης, της απρόκλητης λόγω και έργω εξύβρισης και της απρόκλητης φθοράς ξένης ιδιοκτησίας.

Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση, αντιδρώντας στις δηλώσεις Φούχτελ, εισέβαλαν από αφύλαχτο σημείο μέσα στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ και επιτέθηκαν σε γερμανική αντιπροσωπεία.

Προηγήθηκε ανθρωποκυνηγητό με δυνάμεις των ΜΑΤ, καθώς οι διαδηλωτές έτρεχαν από περίπτερο σε περίπτερο προκειμένου να βρουν το κτίριο 8 στο οποίο λαμβάνει χώρα η συνέλευση.

Οι διαδηλωτές κατάφεραν τελικά να φτάσουν έξω από το συνεδριακό κέντρο «Νικόλαος Γερμανός» όπου πραγματοποιείται η συνέλευση και επιχείρησαν να εισβάλουν στο εσωτερικό του κτιρίου.

Συμπλοκές σημειώθηκαν με τις δυνάμεις των ΜΑΤ, ενώ οι διαδηλωτές φώναζαν στους αστυνομικούς: «Είστε κι εσείς Έλληνες».

Στο περιστατικό αναφέρθηκε και η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ που επισήμανε ότι «η βία δεν αποτελεί μέσο αντιπαράθεσης» και διευκρίνισε ωστόσο ότι είναι αυτονόητο ότι πρέπει να υπάρχει η δυνατότητα ειρηνικής διαμαρτυρίας.

 

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook