Ευρεία κυβερνητική σύσκεψη με τη συμμετοχή των υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης, Παιδείας, Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Τουρισμού, Υγείας και Εργασίας πραγματοποιήθηκε υπό τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, το μεσημέρι του Σαββάτου στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στην ατζέντα της συνάντησης ήταν όλες οι λεπτομέρειες που θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί άμεσα σύμφωνα και με τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η κυβέρνηση απέναντι στην τρόικα αλλά και μερικές μικρές αλλαγές σε πτυχές του πολυνομοσχεδίου με στόχο την καλύτερη διευκρίνιση συγκεκριμένων ζητημάτων, έτσι ώστε και η τρόικα να μην έχει αμφιβολίες και αντιρρήσεις.

«Είμαστε έτοιμοι 101%» ειπώθηκε χαρακτηριστικά κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, ενώ ο πρωθυπουργός τόνισε ότι ανακτάται η αξιοπιστία της χώρας και η Ελλάδα εισέρχεται σε τροχιά ανάπτυξης.

Παράλληλα εξετάστηκαν και οι κοινές υπουργικές αποφάσεις που θα κατατεθούν τις επόμενες μέρες για σειρά ζητημάτων.

Η Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης θα καταθέσει τη Δευτέρα πράξη νομοθετικού περιεχομένου με τις αλλαγές αυτές με στόχο να μην υπάρξει κανένα πρόβλημα στις διαπραγματεύσεις της Τρίτης στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης (Eurogroup).

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΜΠΕ, οι εφαρμοστικές εγκύκλιοι του υπουργείου Εργασίας για τα εργασιακά και τις νέες ασφαλιστικές ρυθμίσεις θα εκδοθούν στις αρχές της εβδομάδας.

Η εγκύκλιος για τα ασφαλιστικά ενδέχεται να εκδοθεί τη Δευτέρα και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τον τρόπο λειτουργίας της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών και τα ισοδύναμα μέτρα που θα αναπληρώνουν τη μείωση των αναπηρικών συντάξεων που εξαιρέθηκε από τα μέτρα.

 

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook