Τη βαθύτατη ανησυχία του για τη σύγκρουση στη Γάζα εξέφρασε σήμερα, ο Ιταλός πρωθυπουργός, Μάριο Μόντι, καλώντας τον Ισραηλινό ομόλογό του Μπενιαμίν Νετανιάχου να επιτύχει μια μόνιμη εκεχειρία μεταξύ του Ισραήλ και της Γάζας.

Σε τηλεφωνική του επικοινωνία με τον κ. Νετανιάχου ο Μάριο Μόντι δήλωσε ότι είναι "εξαιρετικά ανήσυχος για τη συνέχιση των συγκρούσεων" που ξέσπασαν την Τετάρτη με τις ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας, οι οποίες προκάλεσαν το θάνατο του στρατιωτικού ηγέτη της Χαμάς, Αχμαντ Τζααμπάρι.

Απηύθυνε επίσης έκκληση "για να συναφθεί μεταξύ των μερών εκεχειρία το συντομότερο δυνατό, για να σταματήσουν οι εχθροπραξίες και να επιτραπεί η επανάληψη του διαλόγου και των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων".

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός από την πλευρά του δήλωσε στον Μάριο Μόντι ότι είναι "βέβαιος πως η Ιταλία θα μπορούσε να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην εξεύρεση λύσης στην κρίση, κυρίως λόγω των εξαιρετικών σχέσεων που έχει με την Αίγυπτο".

 

protothema.gr