Σκηνές πανικού επικράτησαν στην Ιεροπηγή της Καστοριάς. Όταν ένα τσοπανόσκυλο που φύλαγε κοπάδι σε απόσταση ενός χιλιομέτρου από τα σύνορα με την Αλβανία άρχισε να δαγκώνει τα άλλα σκυλιά, τα πρόβατα και τον ίδιο τον βοσκό!

Το σκυλί είχε παρουσιάσει διαταραγμένη συμπεριφορά τις προηγούμενες ημέρες, αλλά ο βοσκός και ο γιός του δεν φαντάστηκαν τι συνέβαινε. Όταν, όμως, επιτέθηκε σε άλλα τρία σκυλιά του ίδιου κοπαδιού και δύο πρόβατα, κατάλαβαν ότι τα συμπτώματα έδειχναν λύσσα! Ο βοσκός κατάφερε να θανατώσει τον αγριεμένο σκύλο, αλλά υπέστη μια αμυχή στο πόδι και μεταφέρθηκε προληπτικά στο νοσοκομείο όπου θα ακολουθήσει προληπτική θεραπεία.

Τα πέντε πρόβατα και σκυλιά που τραυματίστηκαν θα θανατωθούν με όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις, ενώ τα αρμόδια κλιμάκια της κτηνιατρικής υπηρεσίας έθεσαν σε καραντίνα όλο το κοπάδι. Τα δύο πρώτα τεστ στο δείγμα που ελήφθη από το τσοπανόσκυλο, έδειξαν λύσσα. Ωστόσο αναμένεται το αποτέλεσμα του μοριακού ελέγχου για να επιβεβαιωθεί αν προσβλήθηκε από τον επικίνδυνο ιό. Αυτό ήταν το δεύτερο κρούσμα στην Δυτική Μακεδονία μετά το πρώτο που είχε εμφανιστεί στο Παλαιόκαστρο πριν από λιγότερο από ένα μήνα.

 

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook