Μια ματιά στην προσωπική ζωή του Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι επιτρέπει ένα νέο βιβλίο με πλούσιο φωτογραφικό περιεχόμενο από τη χρυσή εποχή «Camelot», όπως έχει μείνει στην ιστορία η πρώτη περίοδος διακυβέρνησης του JFK. Οι φωτογραφίες αποκαλύπτουν οικογενειακές στιγμές μέσα από τον Λευκό Οίκο, και όχι μόνο.

Σε μία από αυτές η μικρή Κάρολαϊν φοράει γυαλιά ηλίου και κρατάει ψηλά φωτογραφία του πατέρα της. Οπως εξηγεί η γνωστή βιογράφος Κίτι Κέλι που επιμελήθηκε την έκδοση «Capturing Camelot», όταν είπαν στην Κάρολαϊν ότι «αυτός είναι ο πρόεδρος», εκείνη απάντησε θυμωμένη «όχι, αυτός είναι ο μπαμπάς μου»!

Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν λίγο αφότου η «πρώτη οικογένεια» των ΗΠΑ μετακόμισε στον Λευκό Οίκο το 1961. Σε πολλές από αυτές ο πλανητάρχης έχει απαθανατιστεί καθώς παίζει με τα παιδιά του, στα οποία -ως γνωστόν- είχε μεγάλη αδυναμία. Σε κάποια μάλιστα φαίνεται να τα έχει φορτώσει μαζί με τα παιδιά των συνεργατών του, Σρίβερ, Σμιθ και Λόφορντ, σε ένα αυτοκινητάκι του γκολφ για διασκεδαστική βόλτα στην οικογενειακή κατοικία στο Χιάνις Πορτ. Σε μια άλλη ο πρόεδρος διασχίζει χεράκι-χεράκι με τον Τζον Τζούνιορ το μονοπάτι έξω από το Οβάλ Γραφείο, ενώ σε άλλη του προσφέρει γονατιστός ένα παιχνίδι ενώ στο φόντο διακρίνεται το προεδρικό αεροσκάφος, από το οποίο μόλις έχει εξέλθει.

Η πιο ρομαντική φωτογραφία όμως είναι, αναμφίβολα, αυτή στην οποία το προεδρικό ζευγάρι ανταλλάζει ένα βλέμμα γεμάτο αγάπη στο πίσω κάθισμα ενός κάμπριο αυτοκινήτου. Η Τζάκι Κένεντι είχε σχολιάσει μάλιστα ότι αυτή ήταν η αγαπημένη της φωτογραφία ακριβώς επειδή είχε «συλλάβει» την τρυφερότητα ανάμεσά τους. Ρίγη συγκίνησης αντιθέτως προκαλεί η φωτογραφία που απεικονίζει τον Αμερικανό πρόεδρο καθισμένο στην ίδια ακριβώς στάση δίπλα στον αδερφό του, Ρόμπερτ. Είναι φωτογραφία που τρααβήχτηκε μόλις δύο χρόνια πριν τη δολοφονία του JFK.

Η Κίτι Κέλι χρησιμοποίησε τη δουλειά του φωτογράφου και μέντορά της, Στάνλεϊ Τρέτικ, για να στοιχειοθετήσει αυτό το εντυπωσιακό έργο. Ο Τρέτικ είχε ακολουθήσει τον Κένεντι σε όλη την προεδρική εκστρατεία του και έκτοτε είχε κερδίσει μεγαλύτερη πρόσβαση στον Λευκό Οίκο. Κάτι που του έδωσε την ευκαιρία να φωτογραφήσει την «πρώτη οικογένεια» σε πιο προσωπικές στιγμές. Μετά τον θάνατό του, το 1999, άφησε το ανεκτίμητης αξίας υλικό του στη γνωστή βιογράφο.

 

real.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook