Τελευταία ενημέρωση:18:19

Σε θρίλερ εξελίχθηκε η υπόθεση με τους λαθρομετανάστες νότια της Κρήτης που αποκαλύφτηκε το πρωί ύστερα από καταγγελία ενός Αιγύπτιου.

Όπως είχε δημοσιεύσει το Flashnews.gr και όπως επιβεβαιώνεται επίσημα από τις αρχές, ο αλλοδαπός μπήκε τα μεσάνυχτα σε καφενείο στον Κερατόκαμπο, βρεγμένος, ζητώντας βοήθεια και αναφέροντας ότι ήταν μέσα σε δουλεμπορικό το οποίο είχε ξεκινήσει από την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου.

Ο ιδιοκτήτης του καφενειου κάλεσε τις αρχές και ο αλλοδαπός συνελήφθη ενώ αργότερα, με τη βοήθεια διερμηνέα, κατέθεσε στις λιμενικές αρχές ότι όταν το πλοιάριο προσέγγισε το Καστρί, νότια της Βιάννου, ο πλοίαρχος πέταξε στη θάλασσα δεκαπέντε επιβάτες και στη συνέχεια το πλοίο απομακρύνθηκε προς άγνωστη κατεύθυνση.

Στο λιμενικό σήμανε συναγερμός και αμέσως ξεκίνησε μεγάλη επιχείρηση, από αέρος και θαλάσσης για τον εντοπισμό των μεταναστών και του πλοιαρίου.

Στις έρευνες πήραν μέρος πλωτά σκάφη του λιμενικού, ένα σκάφος έρευνας και διάσωσης του Παγκρήτιου Ομίλου Φουσκωτών ενώ από αέρος συνέδραμε στις έρευνες ένα Super Puma.

Ωστόσο καθώς η ώρα περνούσε χωρίς να προκύπτει κάποιο αποτέλεσμα οι υπάλληλοι στις Λιμενικές αρχές υποψιάστηκαν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με την κατάθεση του Αιγύπτιου.

Κατά τη διάρκεια της προανάκρισης οι υποψίες τους επιβεβαιώθηκαν, καθως ο Αιγύπτιος άλλαξε την κατάθεσή του. Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία, το πλοίο προσέγγισε ακτή (πιθανότατα στο Καστρί) και αποβίβασε τους 15 μετανάστες που τους περίμεναν δύο οχήματα, συνεργάτες των δουλεμπόρων, για να τους μεταφέρουν στην ενδοχώρα του νομού.

Ο Αιγύπτιος που συνελήφθη, καθώς δεν είχε χρήματα για να πληρώσει τους διακινητές, βούτηξε μόνος του στη θάλασσα. Στη συνέχεια βγήκε στη στεριά και αφού περπάτησε αρκετή ώρα αποφάσισε να ζητήσει βοήθεια στο καφενείο.

Η επίσημη ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος

"Ενημερώθηκε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Καστρίου Βιάννου, ότι στη θαλάσσια περιοχή «ΔΕΡΜΑΤΟΣ» Βιάννου εντοπίστηκε αλλοδαπός με βρεγμένα ρούχα.
Ανωτέρω αλλοδαπός μεταφέρθηκε στην οικεία Λιμενική Αρχή και δήλωσε ότι είχε επιβιβαστεί στις 15/11/2012 με άλλα 14 άτομα σε ξύλινο αλιευτικό σκάφος με σκοπό την μεταφορά τους στην Ιταλία και όταν πλησίασαν κοντά σε στεριά τους έριξαν στην θάλασσα.

Άμεσα ξεκίνησαν έρευνες προς εντοπισμό των αγνοουμένων από πλωτό περιπολικό Λ.Σ.- ΕΛ.ΑΚΤ. και περιπολικά οχήματα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. , ενώ με το πρώτο φως της ημέρας στις έρευνες συμμετείχαν ιδιωτικά αλιευτικά σκάφη καθώς και ελικόπτερο.

Στη συνέχεια κατά την διάρκεια της προανάκρισης ο ανωτέρω αλλοδαπός άλλαξε την κατάθεση του δηλώνοντας ότι το Α/Κ σκάφος που τους μετέφερε τους αποβίβασε στη στεριά με την βοήθεια πλαστικού σκάφους και ο ίδιος διέφυγε της προσοχής τους προκειμένου να μην καταβάλει το χρηματικό ποσό που είχαν συμφωνήσει και κατασκεύασε την προηγούμενη δήλωση του για να παραμείνει στην Ελλάδα.

Ο παραπάνω αλλοδαπός κατόπιν εντολής Εισαγγελέως Πρωτοδικών Ηρακλείου παραδόθηκε στο Α.Τ. Βιάννου για απέλαση.
"

Flashnews.gr