Μια αυτοκινητοπομπή με 17 φορτηγά που μεταφέρουν επισιτιστική και ιατρική βοήθεια από τη Γαλλία έφθασε σήμερα το πρωί στην περιοχή Σεντάι της βορειοανατολικής Ιαπωνίας.

Η βοήθεια είχε φθάσει χθες με ένα μεταγωγικό αεροσκάφος Αντόνοφ 225 στο αεροδρόμιο Ναρίτα, κοντά στο Τόκιο, με 150 τόνους έκτακτης ανθρωπιστικής βοήθειας και τεχνικών μέσων για τις πληγείσες περιοχές.

Σχεδόν 30 τόνοι με στολές για την προστασία από τη ραδιενέργεια και συσκευές για τη μέτρηση της ραδιενέργειας, ένα ρυμουλκούμενο όχημα για τον έλεγχο της ατμόσφαιρας και τρία φορτηγά με συσκευές μέτρησης της ραδιενέργειας έχουν παραδοθεί στις ιαπωνικές αρχές προκειμένου να αντιμετωπίσουν την κατάσταση μετά τα διαδοχικά πυρηνικά συμβάντα στους αντιδραστήρες της Φουκουσίμα που συνεχίζονται, νοτίως της Σεντάι.

«Τους προτείναμε επίσης υποστήριξη για τη διαχείριση της κρίσης μετά το δυστύχημα πέραν της ανθρωπιστικής βοήθειας που έφθασε στη Σεντάι σήμερα το πρωί και τον εξοπλισμό για τους πυρηνικούς αντιδραστήρες (αντλίες, ηλεκτρογεννήτριες) που παραδόθηκε στο Τόκιο», τόνισε ο πρεσβευτής της Γαλλίας Φιλίπ Φορέ, ο οποίος μετέβη επί τούτου στη Σεντάι.

Και συνέχισε, «μέχρι σήμερα υπήρξαν αποστολές διάσωσης, εκσκαφής και καθαρισμού περιοχών από τις ομάδες της πολιτικής προστασίας. Οι επιχειρήσεις αυτές τερματίστηκαν και η γαλλική ομάδα διάσωσης παραμένει για να μετάσχει στη διανομή της βοήθειας», συμπλήρωσε.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook