Για «μελανή κηλίδα στην ιστορία του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης» κάνουν λόγο οι πρυτανικές Αρχές του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με αφορμή τα επεισόδια που ξεκίνησαν μετά τις πορείες για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

«Φέτος, για πρώτη φορά στα χρονικά, οι Πρυτανικές Αρχές και η Σύγκλητος του ιδρύματος εμποδίστηκαν να ασκήσουν τα νόμιμα καθήκοντά τους και να αποτρέψουν, όπως κάθε χρόνο, τις ακρότητες, τα επεισόδια και την εισβολή της αστυνομίας» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

«Η για 8η συνεχή βδομάδα παράνομη κατάληψη του κτιρίου της διοίκησης από ένα σωματείο εργαζομένων που διεκδικεί από το πανεπιστήμιο αιτήματα που αυτό δεν μπορεί εκ των πραγμάτων να ικανοποιήσει, έχει παραλύσει τη λειτουργία του κι έχει καταλύσει το ακαδημαϊκό του άσυλο.

»Το διαχρονικό και φέτος επίκαιρο όσο ποτέ αίτημα των 70.000 φοιτητών μας για 'Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία', απαιτεί την άμεση απομάκρυνση όσων καταχρηστικά και σε βάρος του δημόσιου συμφέροντος παρεμποδίζουν τη λειτουργία του ΑΠΘ και επιβάλλει την επαναφορά του σε τροχιά ομαλότητας και δημιουργίας» υπογραμμίζουν οι πρυτανικές αρχές του ΑΠΘ.


in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ